Ortaçağ İslam dünyasında Aristo'dan sonra en büyük düşünür olarak kabul edilen ilimlerin Sayımı kitaplarının yazarı, filozof ve bilim adamı kimdir

Ortaçağ İslam dünyasında Aristo'dan sonra en büyük düşünür olarak kabul edilen ilimlerin Sayımı kitaplarının yazarı, filozof ve bilim adamı kimdir
Ortaçağ İslam dünyasında Aristo'dan sonra en büyük düşünür olarak kabul edilen ilimlerin Sayımı kitaplarının yazarı, filozof ve bilim adamı kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 11 Mart Cumartesi 660. Bölüm Yarışma Sorusu ve Cevabı;

Yarışmacı Emre Kaan ÖZEN İstanbul'dan katılıyor;

Soru : Ortaçağ İslam dünyasında Aristo'dan sonra en büyük düşünür olarak kabul edilen ilimlerin Sayımı kitaplarının yazarı, filozof ve bilim adamı kimdir 

A- İbni Sina

B- Biruni

C- İbnu Haldun

D- Farabi

Doğru Cevap: Farabi

Farabi (Farsça: ابونصر محمد بن محمد فارابی‎ / Ebû Nasr Muhammed b. Muhammed b. Tarhan b. Uzluğ el-Fârâbî et-Türkî (ö.339/950); Batı′da bilinen adıyla Alpharabius (adıyla ilgili kayda geçmiş diğer versiyonlar için aşağıya bakınız) (d. 872 Fārāb – 14 Aralık 950 ile 12 Ocak 951 arası Şam), 8. ve 13. yüzyıllar arasındaki İslam'ın Altın Çağı'nda yaşamış ünlü filozof ve bilim adamı. Aynı zamanda gökbilimci, mantıkçı ve müzisyendir.
 
Yorumları ve incelemeleri sayesinde Farabi ortaçağ islam aydınları arasında Muallim-i Sânî ya da Hace-i Sâni (İkinci Üstad / Magister secundus) olarak bilinir. Hace-i Evvel (Birinci Üstad / Magister Primus) ise Aristo'dur. Farabi'nin hayatı selefi olduğu Kindi gibi çok az bilinir. Bağdat, Halep ve Mısır'da bulunduğu, hayatının önemli bir kısmında Halep'teki Şii Hamdani hanedanı tarafından desteklendiği bilinmektedir. Etnik kimliği tartışmalıdır. Kimi kaynaklara göre Fars kimilerine göre Türk kökenlidir. Ancak Farabi, bütün eserlerini Arapça yazmıştır. Farabi Aristo'nun temel eserlerinin birçoğunu Arapça'ya yeniden çevirmiş, bu eserlerin daha iyi anlaşılabilmesini sağlayan şerhler yazmıştır. Bu yanıyla hem İslam dünyasında antik felsefenin anlaşılmasını sağlamış, hem de Arapça'nın bir felsefe dili haline gelmesine büyük bir katkı yapmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.