Ökaryot hücrelerde kalıtım materyalinin çift katlı zar ile çevrili olmasının amacı nedir
Ödev cevabı kısaca,
Ökaryot hücrelerde, kalıtım materyali olan nükleik asit (genellikle DNA), çift katlı zarla çevrili nükleus içinde bulunur. Çift katlı zar, genetik materyali dış etkenlerden izole ederek korur, hücresel işlevleri düzenler ve hücre bölünmesi sırasında genetik materyalin düzenli kopyalanmasını sağlar. Bu zarın amacı, genetik materyalin korunması, düzenlenmesi ve hücresel süreçlerin kontrol edilmesidir.
Çekirdeksiz hücrelerin yaşam sürelerinin, çekirdekli hücrelere göre daha kısa olmasının sebepleri
Ökaryot hücrelerde kalıtım materyalinin çift katlı zar ile çevrili olmasının amacı nedir?
Ökaryot hücrelerde kalıtım materyalinin çift katlı zar ile çevrili (aslında çekirdek zarı ile çevrilidir) olmasının amacı DNA'yı korumaktır.
Olası mutasyonlardan, hasarlardan kalıtım materyalini korur.Böylelikle çevresel faktörlerden DNA daha az etkilenir. Daha az mutasyona uğrama şansını olur ve daha sağlıklı hücrelere sahip olunur.
Çekirdeksiz hücrelerin yaşam sürelerinin, çekirdekli hücrelere göre daha kısa olmasının sebeplerini araştırınız.
Çekirdeksiz hücrelerin (prokaryot hücreler) yaşam sürelerinin, çekirdekli hücrelere (ökaryot hücreler) göre daha kısa olmasının sebebi genetik materyal ile çevrili olmamasıdır.
Prokaryot hücrelerde genetik materyal ayrıca bir çekirdek zarı ile çevrili değildir. Bu sebeple mutasyona daha acıktır ve yaşam süreleri daha kısadır. Aynı zamanda bu hücrelerin organelleri de yoktur.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.