Nasihat eş anlamlısı nedir

Nasihat eş anlamlısı nedir
Nasihat kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, nasihat nedir, nasihat TDK anlamı nedir, nasihat kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Nasihat kelimesinin eş anlamlısı öğüttür. Cümle içerisinde veya tek başına aynı anlamı ile beraber kullanabilirsiniz. Herhangi bir konu hakkında kişiye doğruları anlatabilmek şeklinde kurulan cümleler nasihat olarak bilinmektedir. Bu durum günlük yaşam içerisinde olabilir ya da iş dünyası ile beraber daha pek çok konu hakkında da öne çıkarılabilir.

Nasihat kelimesinin anlamı: Bir kimseye doğru olanı söyleme, uygun davranışlarda bulunmasını aktarma ya da kötülüklerden sakınmasını salık verme anlamına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Nasihat ve öğüt kelimeleri aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler olarak kullanılmaktadır.

Nasihat kelimesinin eş anlamlısı nedir

Nasihat kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Öğüt

Nasihat TDK anlamı nedir

sim, (nasi:hat), Arapça naṣīḥat
Öğüt.

Nasihat kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Nasihatlarımı iyi dinle.
  • O adam sana güzel öğütler verecek.
  • "Nasihatleri sonuna kadar dinler ve bitince hiç sesini çıkarmaz." - Memduh Şevket Esendal
  • Din nasihattir ve nasihate uymak gerekir.
  • Dedem torunlarına sürekli olarak nasihat etmiştir.
  • Babamın nasihatlerini dinlemek hayatımı kolaylaştırdı.

Etiketler :
1
3
1
0
17
31
46
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.