Mustafa Kemal’in Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni kurması, onun hangi kişilik özelliklerini yansıtır

Mustafa Kemal’in Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni kurması, onun hangi kişilik özelliklerini yansıtır
Mustafa Kemal’in Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni kurması, onun hangi kişilik özelliklerini yansıtır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vatanının ve milletinin istikbali için çalışan ve bu yolda adeta baş koyan Mustafa Kemal’in bu konudaki çalışmaları Kurtuluş Savaşı’nın da öncesine dayanmaktadır. Askeri okul hayatı biten Mustafa Kemal artık ordunun kurmay sınıfında bulunan bir ferdidir. İlk görev yeri de Şam’daki 5. Ordu olur. Onun böyle bir göreve tayin olmasında askeri okullardayken yürüttüğü vatan ve milletin geleceği ile alakalı faaliyetlerin de etkisi vardır. Bu tayin adı konmasa da adeta bir sürgündür. Her şeye rağmen Mustafa Kemal Şam’da da çalışmalarını sürdürür. Bu çalışmalarının meyvesi ise Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’nin kurulmasıdır. Kuruluş yeri Şam kenti olan bu cemiyet faaliyetlerini Selanik şehrine de taşımıştır. Bu cemiyeti kurması onun vatanına olan sevgisini göstermektedir.

Ayrıca böyle bir işe girişerek fazladan sorumluluk almıştır. Askerlik vazifesinin yanında böyle bir işi yürütebilmek planlı ve disiplinli bir birey olmayı gerektirir. Mustafa Kemal de bu özellikleri fazlasıyla taşımaktadır. Ayrıca kurmuş olduğu cemiyete verdiği isimle vatanını ne kadar seven ve hürriyete yanı bağımsızlığa ne kadar düşkün birisi olduğu çıkarımını da yapabiliriz. Onun inatçı kişiliğinin yansıması bu cemiyetin kurulması olarak karşımıza çıkmaktadır. Uğraştığı bu faaliyetlerden ötürü istibdat rejiminin baskısına maruz kalsa da yılmayıp, bu çalışmalara yeni gittiği yerde de devam etmesi buna işarettir.

28
124
78
21
11
7
143
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.