Mimar olmak için 10 neden, neden mimar olmalıyım?

Mimar olmak için 10 neden, neden mimar olmalıyım?
Mimarlık zor ve meşakkatli bir meslek olmasına karşın gerçekten arzulanan bir meslek. Peki, bu mesleği neden seçmelisin, işte cevabı..

Bu yazımızda sizlere Neden mimar olmalıyım konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

Pek çok başarılı, ünlü insanın hayallerindeki meslek sorulduğunda cevapları mimar olmuştur. (Brad Pitt, Barrack Obama vb.) Mesleğin isim değeri dahi doktorluk, yazarlık kadar kuvvetlidir. Peki, neden bütün dünya mimar olmak ister?

İşte mimar olmak için 10 sebep:

SANATSALLIK

Mimarlık hem çizgi hem de tasarlama ve yaratma dillerine hakimiyet kurduğu için sanatla eşleştirilen bir disiplin. Mimarlar sanatsal yetenekleri olsun olmasın, mesleğin kendi aurasından dolayı bu payeye yaklaşmış oluyorlar. Bu da herhalde çok baştan çıkarıcı bir duygu.

YARATICILIK

Bir şeyi sıfırdan ortaya çıkarma cesareti ve iradesi göstermek muadili mesleklerde de görülen bir tatmin sağlıyor. Cerrahların da sıkça yaşadığı tanrı sendromu, mimarları da aynı isteğin esiri yapıyor.

GÜZEL KIYAFETLER

Mimarlar genelde güzel giyinen, estetik değerlere önem veren rol modelleri olarak sunulurlar. Hollywood'un son 20 senedir filmlerinde pazarladığı mimar karakteri son derece yakışıklı, spor arabalı, "casual" kıyafetleri ve atletik yapısı ile dikkat çeken, aynı zamanda hassas bir insan tipi çiziyor.

ÖZGÜRLÜK

Özgür davranış ve acayipliğin bu kadar yakıştığı başka bir meslek göremezsiniz. Garip gözlükler takıp, renkli fularlar bağlasanız da insanlar sizi ciddiye alır çünkü siz mimarsınız.

YAŞAM TARZI

Mimarlık için ne denir, bilirsiniz. İş değil, yaşam tarzı. Akşam evinize gittiğinizde de iş devam eder çünkü mesleki deformasyon, tüm dünyayı algılama şeklini biraz değiştirmiştir. Bu da -olumlu anlamda- geceyi gündüzü iş yapar.

ÇEŞİTLİLİK

Eğitimin konusu hem sosyal hem de sayısal konular içerdiği için mimar olduğunuzda ille de mimarlık yapmanız gerekmez. Pek çok mimar, mimarlık yapmayarak da meşhur olmuştur. Mimarların, her işi yapabileceği söylenir.

GÜZEL YAZI

İstisnalar kaideyi bozmaz. Mimarların yazıları güzel olur!

SAYGI

İnsanlar mimarların ne yaptığını anlamasa da gerçekten saygı duyarlar. Mimarım dediğinizde "İç mi dış mı?" diye soruyor olmaları sadece cahilliklerindendir.

ÇALIŞMA SÜRESİNİN UZUNLUĞU

Mimarlar zaten çok çalışırlar, üniversiteden itibaren sabahlamaya alışkınlardır ama burada bahsettiğimiz o değil. Mimarlık ilerleyen yaşla birlikte değer kazanan, biriken tecrübenin en çok iş yaptığı disiplinlerden birisidir. Modern mimariye yön veren isimler dahil mimarlık tarihinde pek çok mimarın ölene kadar çalıştığı bilinmektedir.

KENDİ KENDİNİN PATRONU OL!

Mimarlar, herhangi bir ofiste çalışmak mecburiyetinde kalmadan kendi ofislerini açabilir, kendi işlerinin patronu olabilirler.

"Doğanın sonsuz gücü karşısında daha saygılı olmamız, bilgisizliğimizi, yetersizliğimizi bilmemiz gerekir."

Daha fazla bilgi ve haber için tıklayınız.


Michel de Montaigne

Michel de Montaigne ile ilgili görsel sonucuYazar
Montaigne, 16. yüzyıl Fransız deneme yazarı. Montaigne 28 Şubat 1533'te Bordeaux'da doğdu. Ailesi onun iyi bir eğitim almasını sağladı. Eğitim süresince Yunan ve Latin edebiyatını öğrendi.
Doğum: 28 Şubat 1533, Montaigne Şatosu, Saint-Michel-de-Montaigne, Fransa
Ölüm: 13 Eylül 1592, Montaigne Şatosu, Saint-Michel-de-Montaigne, Fransa
Kitaplar: Denemeler
Çocukları: Léonore de Montaigne

Daha fazla biyografi için tıklayınız.

Michel de Montaigne Kimdir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:Ntv

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.