Maûn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Maûn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Maûn suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Maûn suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Maûn suresi kaç sayfadan oluşur, Maûn suresi toplam kaç sayfa, Arapça 602 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Maûn suresi 602. sayfada yer alıyor. 30. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 7 âyettir. Mâ’ûn, yardım ve zekât demektir. İniş sırasına göre on yedinci, mushaftaki sıraya göre yüz yedinci sûredir. Tekâsür sûresinden sonra Kâfirûn sûresinden önce Mekke’de inmiştir. 4-7. âyetlerin Medine’de münafıklar hakkında indiğine dair rivayet de vardır (bk. İbn Âşûr, XXX, 563).

Maûn suresinin konusu

Sûrede, biri Allah’ın nimetlerini ve hesap gününü inkâr eden nankör, diğeri amellerini gösteriş için yapan riyakâr olmak üzere iki tip insan tasvir edilmektedir.

Arapça 602 nasıl yazılır : ٦٠٢

Maun Suresi’nin Fazilet ve Sırları

Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Maun Suresini okursa –zekatı vermek şartıyla Allah Teala onun günahlarını affeder."(Ebûl-Leys Semerkandî, Tefsirul-Kur’ân, 6/481; Kâdı Beyzâvî, Beyzâvi Tefsir (Envârut-Tenzîl ve Esrârut-Te’vil), 2/625)

Rivayet edildi ki:

  • Küçük çocuk üzerine 41 kere okunursa, Allah’u Teala’nın izniyle her türlü afetlerden korunur.
  • Bu sureyi 41 defa okuyan kimse, Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem)’i rüyasında görür.
  • Söz başlamadan önce bu sureyi okuyan kimsenin sözü tesirli olur ve herkes tarafından sevilir.

6
0
1
1
1
4
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.