Mafra Milli Saray Kütüphanesindeki eski kitapları yiyen böcekleri avlaması için Kütüphanede hangisinin bir türü bulundurur

Mafra Milli Saray Kütüphanesindeki eski kitapları yiyen böcekleri avlaması için Kütüphanede hangisinin bir türü bulundurur
Portekiz'deki tarihi Mafra Milli Saray Kütüphanesindeki eski kitapları yiyen böcekleri avlaması için Kütüphanede hangisinin bir türü bulundurur sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Portekiz'deki tarihi Mafra Milli Saray Kütüphanesindeki eski kitapları yiyen böcekleri avlaması için Kütüphanede hangisinin bir türü bulundurur

A- Yarasa

B- Kurbağa

C- Kertenkele

D- Örümcek

Doğru Cevap: Yarasa

Portekiz’in Mafra eyaletinde bulunan Mafra Sarayı kütüphanesi ise 1771 yılında inşa edilmiş. Mafra sarayı kütüphanesinin diğer kütüphanelerden farkı ise bir sürü yarasaya da ev sahipliği yapması. En güzel ev kütüphanelerine örnek verilebilir tarzda. Minik yarasalar kış aylarında gizli köşelere yerleşiyor. Yaz aylarında ise kütüphanenin dışındaki meyve bahçesinde olan, kitapları kemirecek böcekleri avlamakla meşgul oluyorlar.

Lizbon’daki Mafra milli saray/kütüphanesi...
Uzanıp giden salonun oval tavanına yükselen 10 binlerce-100 binlerce kitap dolu raflar.
Ve...
İçinde yarasalar uçuşuyor.
“Olur şey” demeyin.
Yazdığım şey gerçek.
800 yıla yakın süredir devam eden gelenek bu.
Kütüphane önceleri papazlar tarafından yapılmış.
Eski el yazması kitaplara kağıt yiyen minik kurtlar musallat olmuş.
Ve kurtların çoğalmasıyla birlikte yarasalar üşüşmüş.
Kitap kurtları meğer yarasaların besiniymiş.
Kitaplar artık özel sistemlerle korunuyor.
Kurtlar tarafından yenilmek tehdidi altında değiller.
Bu küçücük hayvancıkların da hala orda olmadıklarını sanıyorum ama kütüphane görevlileri -gelenek sürsün diye- gene de yarasaları beslemeyi sürdürüyorlar. (Güneri Cıvaoğlu-Milliyet)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
54 Yorum