Madenlerin günlük hayattaki kullanımını örnekler
Nikel: Çok dayanıklı bir madendir. Uçak motorlarında kullanılır.
Altın: Süs eşyası özellikle de mücevher olarak kullanılır. Pahalı olduğu için daha çok yatırım aracı olarak kullanılır.
Talk: Seramik, pencere, kapı ve pudra üretiminde kullanılır.
Bor: Yüzyılın en önemli madenidir. Jet, uzay mekiği gibi taşıtların yakıtıdır. Bunun dışında diş fırçasından boyaya elektronikten yakıta kadar 7000 ayrı kullanım alanı vardır.
Kurşun: Akü yapımında ve ambalaj malzemesinde kullanılır.
Gümüş: Süs eşyalarında sıkça kullanılır. Fotoğrafçılıkta kullanılır. Madenler hayatımızın vazgeçilmez parçalarıdır. Altın, bakır, demir, kömür, bor, tuz, krom, cıva, çinko, kurşun ve kükürt madenlere örnek verilebilir. Taş, toprak, kaya maden değildir. Fakat mücevher olarak kullanılan zümrüt, elmas, yakut, safir kıymetli taşlardandır. Madenler yerden taşla toprakla karışık çıkarılır. İşlenerek kullanıma hazır hâle getirilir. Madenlerin doğru kullanılmaları ülke ekonomisi açısından çok önemlidir. Çünkü madenler çok uzun yıllarda oluşan ve yenilenmeyen kaynaklardır. Türkiye maden bakımından çok zengin bir ülkedir. Ülkemizdeki madenlerimizi kendimiz işleyip sanayide kullanırsak güçleniriz.
Cıva: İlaç ve boya sanayinde, dişçilikte ve termometre yapımında kullanılır.
Demir: Demir hayatımızda en çok kullanılan madendir. Çok dayanıklı madendir. İnşaatlarda, çelik üretiminde kullanılır.
Bakır: İyi bir iletkendir. Kolay şekil verilebilir. Ev eşyalarında özellikle mutfak eşyalarında ve elektrik endüstrisinde kullanılır. Bronz yapılmasında da kullanılır.
Alüminyum: Hafif bir madendir. Elektrik iletkenliği iyidir. Dayanıklı tüketim eşyalarında sıkça kullanılır. Tencere, tekerlek kapaklarında, çamaşır makinelerinde kullanılır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.