Londra’dan Pekin’e kadar uzanacak olan projenin kültürler arası etkileşimdeki rolü

Londra’dan Pekin’e kadar uzanacak olan projenin kültürler arası etkileşimdeki rolü
Londra’dan Pekin’e kadar uzanacak olan Demir İpek Yolu projesinin kültürler arası etkileşimdeki rolü hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Londra ve Pekin arasında ulaşım yolu faaliyetlerinde demir yolu ulaşımı ile gerçekleştirilip kıtalar arası yolculuğun ticari ve sosyal olarak yeniden canlandırılması ülkelerin ve şehirlerin kalkınması ve gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Sosyal ve kültürel olarak hızla etkileşimin artması şehirlerin birbirine bağlanmasıyla mesafelerin aşılmasına neden olmaktadır.

Bu nedenle yol yapmak bir medeniyet inşa etmek anlamına gelmektedir. İnsanların farklı din, dil, ırk, kültür ve sosyal hayat unsurlarını görmesi, bilmesi, tanıması ticari olarak da ilişkiler kurması kültürlerin köklü olarak gelişmesinde etki etmektedir. Bu dünyayı yaşanabilir bir yer kılmaktadır.

Yol üzerindeki ülkelerin kültürü, dili, inancı diğer kültürler ile karışacak kaynaşacak ve kültürler arası bir sosyal ve ekonomik bir köprü kurulmuş olacaktır.

69
8
1
1
1
7
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.