Levha hareketlerinin sona ermesi hangi koşullara bağlıdır
Kısa bilgi : Levhalar bir başka levha sınırı ya da levha kenarı ile sona erer. Böyle bir durumda depremlerin, volkanizmanın, sıcak su kaynaklarının bir arada görüldüğü alanlardır.
Levha hareketleri, levha tektoniği olarak da adlandırılmaktadır. Dünyamız ilk başta pangea adı verilen tek parça olan kıtadan oluşuyordu. Fakat daha sonra jeoloji bilimi araştırmaları bizlere dedi ki, şu an Dünyamızda bulunan 7 adet kıta, pangeanın tektonik levha hareketleri ile parçalanması sonucu oluşmuştur.
Levha hareketlerinin son kısmı, diğer levha sınırı ile karşılaşmasından sonra olur. Bu olaydan sonra levhalar ya yanal hareketler yaparlar, ya çarpışırlar ya da birbirinin altına girerek hareket ederler. Bu hareketlerin çeşitli olması, beraberinde çeşitli olaylar meydana getirir. Örneğin depremler, levhaların birbirleri ile çarpışması sonucunda oluşur. Yani levha hareketleri sona erdiğinde, dünya üzerinde gerçekleşen pek çok aktivitenin aktifleşmeyeceğini söyleyebiliriz.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.