Latife eş anlamlısı nedir

Latife eş anlamlısı nedir
Latife kelimesinin eş anlamlısı nedir, latifenin eş anlamlısı hangi kelimedir, latife nedir, latife kelimesi ile ilgili örnek cümleler hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Latife sözcüğünün eş anlamlı kelimesi şaka sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Latife ne demektir

Güldürü amacıyla söylenmiş olan güzel söz ya da şaka anlamına gelir. Günümüzde daha çok, saygın ortamlarda ve güldürme değil gülümsetme amacıyla yapılan iltifatla karışık şakalarda latife kullanılır.

Latife kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Latife kelimesi Arapça kökenlidir. TDK'ye göre latife kelimesi anlamı şu şekildedir: Şaka

Latife kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Benim aylardır ulaşmaya çalıştığım noktaya sadece bir hafta çalışarak geldiğini söylediğinde latife ettiğini sanmıştım ama yanılmışım.
  • "Hesap işleri müdürüne latife ederek durgunluğu bozmak istedi ise de söz karışan olmadı." M. Ş. Esendal
  • Genç adam, kadını etkilemek için ona iltifatlar ve latifeler ediyordu fakat tüm bunlar kadının dikkatini çekiyormuş gibi görünmüyordu.
  • Köyden arkadaşım Hasan çok latifeli bir çocuktu, ne zaman bir araya gelsek karnımıza ağrı girene dek güler eğlenirdik.
  • Bazı ortamlarda latife etmek hoş karşılanmayabilir.

Etiketler :
186
32
13
15
24
11
161
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.