Kur’an-ı Kerim’i neden sevmeliyiz

Kur’an-ı Kerim’i neden sevmeliyiz
Kur’an-ı Kerim’i neden sevmeliyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur'an-ı Kerim İslam hayatının temelidir. En önemli kaynağımızdır. İslam dininin en temel kaynağıdır. Allah'ın sözlerini içerir. Bizim için en doğru ve en sahih kaynaktır. Hz. Muhammed (s.a.v)'ye gönderilen kutsal bir kitaptır. Bundan dolayı Kuran'ı sevmeli ve Kuran'ın bize emrettiği yani Allah'ın bize emrettiği şekilde yaşamalıyız. Bize en doğru yolu Kuran ve Peygamberimiz göstermektedir. Bizim iyiliğimiz ve ahiretteki durumumuzun en iyi şekilde olması için Kutsal kitabımızı sevmeli ve onu anlamalıyız. Sadece okumamız yetmez. Kuran'ı en iyi şekilde öğrenmeli ve surelerin anlamlarını ve bizden Allah'ın ne istediğini kavramalıyız.

Allah'ın kitabına karşı öncelikli görevimiz, onu gönülden sevmektir. Allah'ı sevdiğimiz gibi Kur'an-ı Kerim'ide sevmeliyiz. Ona, Allah'ın sözü olduğu için saygı göstermeliyiz. Ona olan sevgi ve saygımızı ifade etmenin yolu, yalnızca onu öpüp başımıza koymak değildir. Mübarek gün ve gecelerde Kur'an okumakla da bu sevgiyi tam olarak göstermiş olamayız. Onu sevdiğimizi ayet ve surelerinin anlamını kavramaya çalışmakla gösterebiliriz. Mesela namazlarımızın her rekâtında okuduğumuz Fatiha suresinde Allah'a verdiğimiz sözlerin, yaptığımız duaların anlamını öğrenmekle bu sevgimizi göstermeye başlayabiliriz. Kur'an'in emrettiği doğruluk, güvenilirlik gibi güzel ahlak ilkelerine uygun yaşamak da bu sevginin en büyük göstergesi olacaktır.

1104
582
1114
154
434
140
406
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum