Kolaj ne demek

Kolaj ne demek
Kolaj (Fransızca "collage") ya da kesyap, düz bir yüzey üzerine fotoğraf, gazete kâğıdı ve benzeri nesnelerin yapıştırılmasıyla ve bazen boya ile de karıştırılarak uygulanan bir resimleme tekniğidir.

Kolaj kelime anlamı nedir

1. Bir karton üzerine yapıştırılan çeşitli kumaş, tahta, kâğıt vb. parçalarıyla yapılan resim.

2. Çeşitli yerlerden derlenip oluşturulmuş şey.
"Bu şiire bir kolaj demek daha doğru olacaktır"

Kolaj bölüm ne demektir

Bu ismi dizilerde ve yarışma proğramlarında duymuşsunuzdur. Bunu ilk duyuran dizi ise fenomen haline gelen Kurtlar Vadisi oldu. Kurtlar Vadisi ise yeni bölümleri olmadığı gün eski bölümlerinden en iyi sahneleri bir araya getirerek özel bir bölüm yapıyor ve bunun adına da kolaj adı veriliyor. Şimdi ise Kim Milyoner Olmak İster Yarışma Programında kolaj ismini duymuş olduk. Dizilerdeki beğenilen sahnelerin oluşturduğu özel bölüme kolaj denir.

Kolaj diğer anlamı nedir

Resim alanından gelme bu terim, hazır ünitelerin bir araya getirilmesiyle oluşan kompozisyondur.
Kâğıt üzerine yapılan fıkra veya benzeri şeylerin fotoğrafların üzerlerine farklı malzemeler ile yapıştırma sanatıdır. Resimde de görüldüğü gibi kolaj, eski fotoğrafların saklanmasında da büyük rol oynar.

Not : 26 Mart 2017 Pazar günü Kim Milyoner Olmak İster Kolaj bölüm ne demek hakkında bilgi vermek için bu yazı derleme yapılmıştır.

49
17
55
13
32
4
115
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.