Kışın soğuk havada, solunum sırasında, ağzımızdan bir çeşit duman çıkar

Kışın soğuk havada, solunum sırasında, ağzımızdan bir çeşit duman çıkar
Kışın soğuk havada, solunum sırasında, ağzımızdan bir çeşit duman çıkar, bu dumannedir, neden bunu sıcak havada görmeyiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu duman su buharıdır, dışarı verdiğimiz nefeste bol miktarda bulunan su buharının soğuk yüzünden yoğuşmasıyla oluşur. Sıcak hava bu yoğuşma olmadığından solunum sırasında ağzımızdan bu duman çıkmaz.

Solunum sırasında akciğerlerimiz, genelde vücutta bulunan su buharının bir kısmını dışarıya atar. Fakat soğuk hava akciğerlerimizden gelen ılık su buharını yoğunlaştırır. Sıkışan ve bir araya gelen su damlaları ise ağzımızdan çıkışta bir duman görünümü alır.

Kışın soğuk havalarda solunum sırasında ağzımızdan duman çıktığını fark ederiz, bu aslında duman değil soğuk hava olmasından dolayı kaynaklanır. Nefes aldığımızda akciğerlerimize yüzde 20 oranında oksijen ve çok düşük bir miktar da karbondioksit yer almaktadır.

Verdiğimiz solukta ise oksijen oranı %16`ya düşmüş, buna karşılık karbondioksit oranı %4`ü bulmuştur. Bunun yanında Nefes nemli ortamdan geçtiği için bol miktarda su buharı yüklenmiştir, Soğuk havalarda, soluğumuzdaki bu su buharı hava ile karşılaştığı anda yoğunlaşarak minik su damlacıklarına dönüşür. Kışın soluk verirken ağzımızdan “buhar” çıkmasının nedeni budur. Yaz aylarında ise hava zaten sıcak olduğu için yoğuşma gözlenmez.

7
5
2
2
2
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.