Kırklareli sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler

Kırklareli sınavla öğrenci alacak nitelikli liseler
2018-2019 eğitim öğretim yılı için Kırklareli'de sınavla öğrenci alacak nitelikli Liseler açıklandı, yeni Lise Kayıt Sistemine göre sınavla öğrenci alacak liseler dışında kalan liselere adrese göre yerleştirme yapılacak.

Kırklareli'de Hangi Liseler Sınavla Öğrenci Alacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için Kırklareli'de sınavla öğrenci alacak liselerin isimlerini açıklandı.

İlçe Okulun Adı Okulun Türü Öğretim Şekli Pansiyon Durumu Yerleştirme Şekli Derslik Sayısı Kontenjan
Lüleburgaz Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız-Erkek Yok Merkezi/Yerel 1 30
Lüleburgaz Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi Fen Lisesi Kız-Erkek Var Merkezi 3 90
Merkez Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız/Erkek Var (Erkek Merkezi/Yerel 2 60
Merkez Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız-Erkek Var Merkezi/Yerel 1 30
Merkez Kırklareli Fen Lisesi Fen Lisesi Kız-Erkek Var Merkezi 3 90
Merkez Kırklareli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilim Sosyal Bilimler Lisesi Kız-Erkek Yok Merkezi 3 90

İşte 2018-2019 dönemi Kırklareli LGS yüzdelik dilimleri , okul kontenjanları ve liselerin EYP ve EDP yüzdelik dilimleri :

kirklareli-nitelikli-liseler.jpg

Ortaöğretim kurumlarına yerleştirme nasıl olacak

Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları vegeçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı'na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.