Kimyasal tepkimelerde ısı değişimi neden gerçekleşir
Soru : Enerji, günlük hayatta sıkça kullanılan bir kelimedir vedaha çok soyut bir kavramı ifade eder. Örneğin, insanlar kendilerini yorgun hissettiklerinde enerjilerinin kalmadığını söyler. Yenilenemeyen enerji kaynaklarına seçenek olarak yeni enerji kaynaklarının bulunması gerektiğine dair yazılı ve görsel basında haberlerle karşılaşılır. Enerji, madde gibi görülemez, dokunulamaz, koklanamaz ve tartılamaz. Maddenin aksine enerji daha çok etkileriyle bilinir. Isıtmada, soğutmada, aydınlatmada, bazı cihazların çalıştırılmasında ve canlılık faaliyetlerinin devam ettirilmesinde az veya çok bir enerji değişimi gerçekleşir. Bu enerji değişimlerinden biri de çevrede meydana gelen ısı değişimidir. Kimyasal tepkimelerde ısı değişimi neden gerçekleşir?
Ödev cevabı kısaca : Kimyasal tepkimelerde meydana gelen ısı değişimi, tepkimenin başlaması ve devam etmesi için gerekli olan enerjinin alınması veya salınması sonucunda ortaya çıkar. Bu ısı değişimleri, tepkimelerin endotermik veya eksotermik olduğunu belirtir. Endotermik tepkimeler çevreden enerji alırken, eksotermik tepkimeler çevreye enerji verir. Bu nedenle, kimyasal tepkimelerdeki ısı değişimleri, çevresel etkilerin gözlemlenebilmesini sağlar.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.