Kaynakları tasarruflu kullanmak için yapılması gerekenler
Kaynakları tasarruflu kullanmak için sadece ihtiyacım olduğu anlarda kullanıyorum. Bunun dışında ihtiyacım olmadığı zamanlarda kapatıyorum. Örneğin; bir odada kimse oturmuyorsa oranın lambalarını kapatmalıyız.
Doğal kaynaklar, doğal hayatın devam etmesi, dengelerin ve döngülerin korunması için bir denge oluşturur. Doğal kaynakların insanların kullanımına açılması da sınırlı kaynakların tükenmesiyle doğal dengenin bozulması riskini beraberinde getirmektedir.
Doğal kaynakların kullanılmasında tasarruflu kullanım ön plana çıkmaktadır. Çünkü kaynakların tasarruflu kullanımı sayesinde çevreye verilen zarar azaltılmakta ve doğal kaynakların daha uzun ömürlü kullanılması söz konusu olmaktadır. Günlük hayatta kaynakların tasarruflu kullanılması için yalıtım sistemleri kullanıyoruz. Suyu ve elektriği gerektiği kadar kullanıyoruz.
Dünyadaki canlılık faaliyetlerinin devam etmesi, doğal denge ve döngülerin korunması için doğal kaynakların tasarruflu kullanılması gerekir.
- Suyu gerektiği kadar kullanmak.
- Bozuk muslukları tamir ettirmek.
- Gereksiz yanan lambaları kapatmak.
- İşimiz bittiğinde bilgisayarı düğmesinden kapatmak.
- Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına önem vermeliyiz.
- Elektrikli araç gereçleri kumandalarından değil elektrik düğmelerinden kapatmalıyız.
- Geri dönüşümlü ürünleri kullanmaya özen göstermeliyiz.
- Kâğıt, cam, plastik ve metal atıkları geri dönüşüm kutularına atmalıyız.
- Orman varlığını korumalıyız.
- Diş fırçalarken ellerimizi, yüzümüzü yıkarken musluğu kapatmalıyız.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.