İyi bir insan olmak için neler yapıyorsunuz

İyi bir insan olmak için neler yapıyorsunuz
İyi bir insan olmak için neler yapıyorsunuz, iyi ve kötüyü ayırt etmenizde size yol gösterici olan nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İyi bir insan olmak insanın kendi tercihidir. İyi bir insan olmak için iyiliklerin peşinde olmak gerekir. İyi biri olmak için, insanlara yardım ederiz, muhtaçlara yardım ederiz, insanlarla her şeyi paylaşırız, adil olmaya çalışırız. İyi ve kötüyü birbirinden ayırt etmek için insana ve doğaya zarar verip vermediğine bakarız. İnsana ve doğaya zarar veren her şey kötüdür.

İnsan, sosyal bir varlıktır ve bu doğrultuda toplumda bulunan diğer insanlar ile ilişki içerisindedir. Bu ilişkinin nasıl olacağının büyük bir önemi bulunmaktadır. İnsan ilk olarak çevresindeki kimselere karşı saygılı davranmalıdır. Saygı, beraberinde diğer pozitif davranışları da getirecektir. Saygılı kimseler toplum içerisinde hürmet edilen ve sevilen kimselerdir. Bu doğrultuda saygı, sevgiyi getirmektedir.

2114
318
380
197
191
296
2101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.