İstiklâl Marşı’mızın hangi koşullarda, hangi duygularla yazıldığını biliyor musunuz
İstiklal Marşımız, milli ve vatani duygu ve düşüncelerle yazılmıştır. İstiklal Marşı, Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Milli Mücadele yıllarında yazılmıştır. Çünkü savaş sonrası Anadolu toprakları yeniden işgal edilmek istenmiştir. Milli Mücadele bütün vatan sathında halk ve düzenli ordu savunması şeklinde yapılmıştır.
İstiklal Marşı, ülkemizin en zor dönemlerinin ardından yazılmış bir marştır. Ülkemizin en büyük simgelerinden bir tanesidir. Hepimiz İstiklal Marşına saygı duymak zorundayız. Çünkü bu marş, bizim ülkemizin en zor durumlarını anlatır. Bu duygu hem yaşanılan olayların yorgunluğunu hem de ülkemizi kurtarmış olmamızın gururu ile yazılmıştır.
İstiklal Marşı, milli ve vatani duygu ve düşüncelerin korunması, vatana sahip çıkılması düşüncesi, devlete sahip çıkılma düşüncesi, dini ve manevi duygu ve düşüncelerin, müesseselerin korunması düşüncesi ile yazılmıştır. Yazıldığı tarihlerde Anadolu’nun işgal altında olduğu bilinmektedir. Düşmanın vatan sathında cirit attığı da bilinmektedir. Bu nedenle bir şahlanış ve diriliş psikolojisinde yazılmıştır. O nedenle de heyecan doludur.
İstiklal Marşı, ülkemizi simgeleyen değerlerden bir tanesidir. Diğer değerlerimizden bir tanesi ise bayrağımızdır. İstiklal Marşımıza ve bayrağımıza saygı duymak zorundayız.
İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşının ardından yazılmıştır ve çok zor günleri anlatmaktadır. İstiklal Marşını yazan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy "Allah bu millete bir daha böyle bir marş yazdırmasın." demiştir. Bu marşın ne kadar ağır koşulları anlattığını bu söz ile de anlayabiliriz. Bu marşın yazıldığı duygular için çaresizlik, yorgunluk, refaha ulaşmanın verdiği rahatlama ama yaşanan olayların ağırlığından aslında tam da rahatlayamama ve gurur duygularını söyleyebiliriz.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.