İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Ücretleri, Taban Puanları, Başarı Sıralamaları, Kontenjanları ve Bölümleri

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hakkında

Üniversite Türü :Vakıf
İl : İstanbul
Kuruluş Yılı :2010

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), 2010 yılında İstanbul’da İlim Yayma Vakfı tarafından kurulan bir Uluslararası Araştırma Üniversitesidir. Üniversitenin Halkalı Merkez Kampüsü ve Altunizade Kampüsü olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, İlim Yayma Vakfı tarafından, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun vakıf yükseköğretim kurumlarına ilişkin hükümlerine tabi bir vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. İlim Yayma Vakfı 31.03.1973 tarihinde kurulmuş olup, Bakanlar Kurulunun 31.12.1974 tarih ve 7/9268 sayılı kararnamesiyle kamu yararına çalışan vakıflardan addedilmiştir.

Vakıf, yurt içinde ve yurt dışında ilmin yayılmasını teşvik etmek gayesiyle aşağıdaki faaliyetleri yapmak üzere kurulmuştur ve eğitimin her kademesindeki kabiliyetli öğrencilere nakdi ve ayni yardımlar yapmaktadır.

Fakülteler

  • Eğitim Fakültesi
  • Hukuk Fakültesi
  • İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
  • İslami İlimler Fakültesi
  • İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
  • Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 2011-2012 Akademik yılında eğitim öğretime başlamıştır. Kuruluş amacı: eğitim alanında bilim üretmek; bilgiyi yaymak; toplumun eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, eğitim sorunlarını çözüp, sürekli gelişmelerini sağlamak; çağdaş öğretim tekniklerini beceriyle kullanabilen, toplumun kültürüyle bütünleşmiş idealist öğretmenler yetiştirerek eğitim sisteminin, toplumun ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunmak; eğitim sistemimizin var olan sorunlarını çözmek ve çağdaş açılımları bünyesine kazandırmaktır.

Bilgi, iletişim ve teknolojinin hızla değişip geliştiği çağımızda, ülkelerin gelişmişlik düzeyleri eğitime, bilime ve eğitim sistemlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitim sistemlerinin sorunlarının çözümüne, sürekli geliştirilmesine ve sistemin işletilmesine bilimsel anlamda destek veren de eğitim fakülteleridir. Eğitim Fakültelerinin, yukarıda değinmediğimiz daha pek çok fonksiyonu da vardır. Bu açıdan, Eğitim Fakültelerinin değeri ve önemi her geçen gün daha da artmakta, görevleri de sürekli çoğalmaktadır. Biz de bunun bilincinde olarak, her geçen gün bu görevimizi daha iyi bir şekilde yerine getirmenin çabası ve gayreti içerisindeyiz. Fakültemiz, özgüveni olan, düşünen, üretken, yorum yapabilen ve geleceğimizi teminat altına alacak bireyleri yetiştirmek üzere, akademik ve teknolojik altyapısını geliştirme çalışmalarını sürdürmektedir.