İslam’da hangi dinî bilim dalları gelişmiştir

İslam’da hangi dinî bilim dalları gelişmiştir
İslam’da hangi dinî bilim dalları gelişmiştir, isimlerini sayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam’ın temel kaynakları Kuranı Kerim ve sünnet olarak iki ana kaynaktan oluşmaktadır. İslam’da bilim dallarının gelişmesi de teşvik edilmiştir. Hikmet, bilim olarak ortaya konmaktadır. Hikmet, Müslümanların peşinde koşmaları gereken bir değerdir. İslam’da birçok bilim dalının doğması ve gelişmesi sağlanmıştır.

İslam’da dini bilim dalları da ortaya konmuş ve geliştirilmiştir. Bunlar talim, kıraat, kelam, tefsir, siyer, hadis bilim dalları olarak geliştirilmektedir. İslam’da bilim dalları Kuranı Kerim temelli oluşturulmuştur. Özellikle kelam, tefsir, hadis bilim dalı olarak Kuranı Kerim’i ve Peygamber (a.s.)’ın hayatını esas almaktadır. Ashabı kiramın hayatı da bilim dallarının geliştirilmesinde önemli bir kaynaktır.

İslam’da gelişen dini bilim dalları şöyledir; Tefsir, Hadis, Fıkıh ve Kelam. İslam'da gelişen bilim dallarının kısaca açıklaması:

  • Tefsir, Kuran’ın açıklanması ve yorumlanmasını konu edinir.
  • Hadis, Hz. Muhammed’in (s.a.v.) sözleri ve uygulamalarının bir araya getirilmesi, sınıflandırılması, açıklanmasıdır.
  • Fıkıh, İslam’ın insanlar arası ilişkileri düzenleyen kurallarını, ibadetleri ve ahlak konuları gibi hususları içerir.
  • Kelam, Kur’an, hadis ve fıkha dayanarak inanç ve düşünce alanı ile ilgili problemlere çözüm arayan bilim dalıdır.

2
1
2
0
3
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.