İslam dininin inanç esasları ile ilgili ayetler
Yayınlanma:
İslam dininin inanç esasları ile ilgili olarak Kur’an’dan iki ayet meali, Kur’an’daki kısa surelerden birinin tercümesini Kur’an mealinden okuyunuz.
1. İslam dininin inanç esasları ile ilgili olarak Kur’an’dan iki ayet meali bulup defterinize yazınız.
Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği Kitab’a ve daha önce indirdiği kitaba iman (da sebat) ediniz. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve kıyamet gününü inkar ederse tam manasıyla sapıtmıştır. (Nisa Suresi, 136. Ayet)Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tağutu reddedip Allah’a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir. (Bakara Suresi, 256. Ayet)
2. Kur’an’daki kısa surelerden birinin tercümesini Kur’an mealinden okuyunuz.
Kuran’da yer alan kısa surelerden birisi Kafirun suresidir. Kafirun suresinin meali şu şekildedir; Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın ismiyle.
1. De ki: Ey kâfirler
2. Tapmam o taptıklarınıza!
3. Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz.
4. Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza.
5. hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz.
6. Size dininiz, bana dinim (sizin dininiz size, benim dinim bana)!
3. Doğru bilgi ile doğru davranış arasındaki ilişkiyi araştırınız.
Cevap: Doğru bilgi ile doğru davranış arasında doğrudan bir ilişki vardır. Çünkü birey, davranışlarını, yaşamını öğrenmiş olduğu bilgiler üzerine kurar. Doğru bilginin kaynakları vahiy, akıl ve duyulardır. Mesela, dinini bu üç kaynaktan başka yerlerden öğrenen kimse dinini doğru yaşayamaz. çünkü, öğrenmiş dinini öğrenmiş olduğu kaynaklarda bulunan bilgiler doğru değildir. Bu bakımdan doğru davranışlar için doğru kaynaklar tercih edilmelidir.
4. Kur’an’ın genel olarak hangi konulardan bahsettiğini bir Kur’an-ı Kerim mealinin indeksine bakarak inceleyiniz.
Kur’an-ı Kerim, Allah’ın insanlara indirdiği son Mukaddes Kitaptır. Kur`an, son Peygamber Hz. Muhammed’e (asm) Cebrâil (as) tarafından vahiy yoluyla indirilmiş ve ondan tevatür yoluyla nakledilerek günümüze kadar gelmiştir. Kuran’da genel olarak bahsedilen konular şunlardır;
- İman ve tevhid
- Nübüvvet(Peygamberlik)
- Ahiret (Kıyamet, haşir, cennet, cehennem)
- Ubudiyet (İbadetler)
- Muamelat (İslam Hukuku)
- Ahlak
- Nasihat ve tavsiyeler
- Tefekkür
- Geçmiş milletlerin kıssaları
- Dua ve zikir
Kaynak:Eğitim Sistem
SORU & CEVAP
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.