Işığın soğurulması nedir

Işığın soğurulması nedir
Işığın soğurulması nedir, ışık soğrulması nasıl gerçekleşir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir ışık kaynağından çıkan ışınlar doğrusal olarak her yöne yayılır. Işık ışınları herhangi bir madde ile karşılaştığı zaman ışınların bir kısmı yansır, bir kısmı ise madde tarafından tutulur. Işığın madde tarafından tutulmasına ışığın soğurulması denir. Işığın madde tarafından soğurulması maddenin sıcaklığını artırır.

Parkta yaptığınız gezintiden sonra oturmak için aralarında seçim yaptığınız bankları gözden geçiriniz. Güneş ışınlarını doğrudan alan bank, ışığı büyük oranda soğurur. Işık enejisi ısı enerjisine dönüşür ve böylelikle ısının etkisiyle bankın sıcaklığı artar. Gölgede bulunan bank ise güneş ışınlarını doğrudan almadığı için ışığı daha az soğurur, bu bankın sıcaklığı daha az olur.

Ağacın ve şemsiyenin altına güneş ışığı doğrudan ulaşamaz. Bunun gibi gölge alanlarda sıcaklık artışı daha az olur.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.