İnsana ‘Kendini bil!’ denilmesi, yalnız gururunu kırmak için değil, değerini de bildirmek içindir

İnsana ‘Kendini bil!’ denilmesi, yalnız gururunu kırmak için değil, değerini de bildirmek içindir
İnsana ‘Kendini bil!’ denilmesi, yalnız gururunu kırmak için değil, değerini de bildirmek içindir.” [Cicero (Çiçero)] sözünü açıklayan bir deneme yazınız.

İnsan öncelikle kendini bilmelidir. Kendini bilmeyen insan bu dünyada olup biten başka şeylerin de farkına varamaz. İnsanın kendini bilmesi büyüklerin sözünü kesmemesi ya da büyüklerin yanında ayak ayak üstüne atmaması olarak algılanmamalı. Kendini bilme olumlu ve olumsuz yanlarıyla bir insanın kendini tanıma çabasıdır diyebiliriz.

İnsan kendini bildiğinde davranışları ve gelecekten beklentileri de ona göre şekillenir. Bu şekillenme beraberinde gelecek adına atacağı adımları da sağlam atmasını sağlar. Bu yüzden bir insanın kendini tanıması ve bilmesi kendi geleceğini ve çevresiyle olan ilişkisini belirleyen en önemli etkendir.

Kaynak:Eğitim Sistem

20
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum