İlk basılan kitaplar arasında askerlik ile ilgili eserlerin olmasının sebepleri nelerdir

İlk basılan kitaplar arasında askerlik ile ilgili eserlerin olmasının sebepleri nelerdir
İlk basılan kitaplar arasında askerlik ile ilgili eserlerin olmasının sebepleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti’nde matbaa çok geç gelmiştir. Bunun nedeni yazma eserler alanında çok büyük bir teşkilatlanma olmasıdır. Bu teşkilatlanma içerisinde birçok kişi geçinmek amacıyla iş buluyordu. Bunların en azından yarıya düşmesi bile toplumda bazı sorunların baş göstermesi anlamına gelmiştir.

Matbaanın Osmanlı Devleti’nde kullanılmaya başlanmasıyla ilk basılan kitaplar arasında askerlik ile ilgili eserler bulunmuştur. Bunun nedeni Osmanlı Devleti’nde askeri teşkilatlanmanın önemi ve askeri kaynaklara olan ihtiyacın bulunması ve askeri eserlerin hızlı bir şekilde yayılmasının önemidir. Bu nedenle matbaa ile basılan kitaplar arasında askeri kaynak eserleri yer almıştır.

Matbaanın kurulmasından önce kitaplar, hattatlar tarafından elle yazılıyordu. Bu nedenle yeteri kadar kitap çoğaltılamıyordu. Matbaa sayesinde çok sayıda kitap basılabildi ve kitaplar ucuzladı. Böylece daha çok insan kitaplardan yararlanmaya başladı. Kütüphanelerin sayısı arttı. Bu sayede eğitim ve bilim gelişti.

96
267
6
64
65
33
302
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.