İbadetlerini yerine getiren insan neler hisseder
İlahî olan ve ilahî olmayan dinlerden hangilerini biliyorsunuz?
İlahi olmayan dinler, Çin dinleri koçfünyanizm, taoizm, Hint dinleri hindiuzim ve budizm.
Aslı bozulmamış ilahi din; İslamiyet
Aslı bozulmuş ilahi dinler; Musevilik, isevilik
“Tevhit” kavramı ne anlama gelmektedir?
Birlik, birlemek. Allah'ın varlığını, birliğini, tüm yetkin nitelikleri kendisinde toplandığını, eşi ve benzeri bulunmadığını bilmek ve buna inanmak. Allah tan başka ilah olmadığına inanmak demektir. Bu da Lâ ilâhe illâllah sözleriyle ispat edilmiş olur.
İbadetlerini yerine getiren insan neler hisseder
İbadetini yapan kişi; kendini huzurlu,mutlu,güvenli ve sevinçli olarak hisseder. Bu insanların manevi duyguları tavandadır. İnsanlar manevi olarak huzur bulurlar. Bu insanlar hem kendini güvende hisseder hemde çevresindeki kişileri güvende hisseder.Bu şekilde kişiler kendileri iyi hissederler.
İnsan duaya niçin ihtiyaç duyar? Tartışınız.
Dua insanda doğuştan gelen bir olgudur. Bu yüzden bütün dinlerde mevcuttur. Üstün bir varlığa inanan insan şu veya bu şekilde dua eder. İnsanlar sıkıntılı anlarında dua edince gönüllerinde bir ferahlık hisseder. İstediğinin gerçekleşeceği konusunda ümidi artar. Dua, insan için bir şifa ve bunalımlara karşı koruyucu bir sağlık tedbiri gibidir.
Yüce Allah’ımız şöyle buyurur:
“Kullarım beni senden sorarlarsa, gerçekten ben onlara çok yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm…” (Bakara suresi,186.ayet)
Ayet ve hadislerde dua teşvik edilmiştir. Peygamberimiz duanın Allah katında bir ibadet ve şerefli bir davranış olduğunu bildirmiştir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.