Güreşte rakibin kol ve ayaklarını üst üste getirerek kımıldayamaz duruma getirmeye ne denir

Güreşte rakibin kol ve ayaklarını üst üste getirerek kımıldayamaz duruma getirmeye ne denir
Güreşte rakibin kol ve ayaklarını üst üste getirerek kımıldayamaz duruma getirmeye ne denir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :Güreşte rakibin kol ve ayaklarını üst üste getirerek kımıldayamaz duruma getirmeye ne denir 

A- Terletmek

B- Burmak

C- Bohçalamak

D- Künde

Doğru Cevap: Bohçalamak

Serbest güreş teknikleri ve oyunları hakkında bilgi.

EL ENSE ÇEKMEK: Rakibin ensesini bağladıktan sonra, rakip ayak değiştirirken enseyi ters tarafa yani sağ elle çekilecekse sol yana çekmek.
 
EL ENSE BAĞLAMAK: Rakibinin ensesini sağ veya sol elle tutmak.
 
EL ENSE TIRPAN: El ense sağ elle çekilirken sol ayakla rakibin sol ayak topuk hizasına içeriden sertçe dokunarak rakibi devirmek.
 
BOYUNDURUK: Dalan rakiplere veya bastırılmak istenilen kimselere vurulur, rakibin sağ veya sol elle boynunu ense kökünden dolamaktır.
 
DALMALAR: Tek veya çift dalınır. Rakibin tek veya çift olarak bacaklarına veya topuklarına dalıp iki felle yakalamaktır.
 
BASTIRMA: Tek veya çift dalarak rakibi alta almak, arkasına dolanıp belinden kav-rıyarak minderden kalkmasına mâni olmak.
 
SARMA: Alttaki hasmın sağ ayağının but kısmına dışarıdan içeriye doğru sağ ayağı geçirmek, sağ ayağı yılan kuyruğu vari dolayarak sarmalamak
 
TERS SARMA: Yerdeki hasmın sağ ayağını elle havalandırmak, boşta kalan sol . ayağına sol ayağını takmak. Aynı oyun ayakta da yapılır.
 
YASILTMA: Sarma veya ters sarma Vura* rak alttaki rakibi sağ veya sol kalçasının üzerinde çevirmek.
 
TERS KOL KAPMA: Sağdan sarma vurulur, hasmın üzerine yüklenerek yasıltılır. Bu arada sol kol da kapılarak geriye doğru çevrilir.
 
KAZ KANADI: Sarma ile yasıltılan pehlivanı tuşa getirmek için takılır. Elin rakibin koltuk altından geçerek ensede bağlanmasıdır. Çift kaz kanadı da sağlı sollu beraberce yapılır, parmaklar ensede bağlanır.
 
GERDANLAMA: Sarmada yasıltılan rakibin sırtını yere getirmek için boyun altındaki gerdan kısmından tutup çekmek.
 
AYAK KÜNDESİ: Sağ kolu arkadan, apış arasından geçirirken sol kol da rakibin sol kalçası hizasından aşağı iner, göbek üzerinde iki el birleşir. Rakip kündeye düşmüştür.
 
OTURAK KÜNDESİ : Aynı oyun yerde tat-bik edilir, aynı şekilde takılır.
 
TERS KÜNDE: Yerdeki, diğerinin sol tarafından, üstteki de onun önünden apış arasından sağ elini sokar, sol eli de kalçadan aşağı iner. İki el birbirine kavuşur.
 
TERS PAÇA: Yerdeki hasmın sol tarafından el uzatarak sağ ayağını yakalamak.
 
KEPÇE: Sağ eli rakibin arka apış arasından geçirerek kep^e gibi tutmak.
 
TERS KEPÇE: Sağ eli önden apış arasından geçirerek kuyruk sokumu hizasında tutmak.
 
ŞARK KÜNDESİ : Sağ eli önden apış arasından geçirerek göbek hizasında tutmak.
 
TERS ŞARK KÜNDESİ : Ön taraftan, gene apış arasından sağ kolu geçirerek eli uçkur bağı hizasında tutmak. Yağlı güreşte parmaklar kasnağa geçirilir.
 
ÇENGELLER: Serbest güreşin ruhu o|an oyunlardır. Çok çeşitleri vardır: Önden, arkadan, sağlı sollu takılır. Çengel ayakların rakip bacaklara aynı sarmadaki gibi yılan kuyruğu gibi dolanmasıdır. Ayaklara yukarıdan kollar da yardım eder. Aynı oyunlar yerde de yapılabilir.
 
DANA BAĞI: Rakibin sağ koltuğunun altına boyun sokulur, sol el sağ kolu dirsekten sarar, sağ el de rakibin sağ baldırını yakalar.
 
AYAK BRAVLESİ : Alttaki rakip üsttekinin sağ bileğini göğüs hizasında yakalar. Sağa doğru yatar, sol ayağı üstekinin sol ayağını topuk kısmadan havalandırır.
 
KOL SARMASI : Alttaki rakibinin sol koluna dirsek üzerinden sağ ayağı ile sarma vurulur. Sol eliyle enseye çöker, sol dizin üstünde, boynun üzerinde döner.
 
KOL BASTI: On tarafta bulunan rakip hasmının sağ kolunun üzerinden sağ kolunu geçirerek elini apış arasına kadar uzatır, sola doğru döner. Ayakta da aynı şekilde yapılır.
 
KÜTÜK YUVARLAMA: Yerdeki hasmın ön sol tarafından oyuna geçilir. Sağ el alttan, göğüs hizasından uzanarak sağ kolu yakalar, sol kol da dışarıdan kavuşur. Soldan sağ omuz üzerine eloğru yüklenerek oyunu tamamlar.
 
KURT KAPANI : Üstteki rakip alttakine çift sarma vurur, üzerine çullanır, payanda ettiği kollan da budar, bütün güreşin yükü alttakinin göğsüne yüklenir.
 
BOHÇALAMA: Alttaki rakibin sol tarafından sağ el, sol bacağının üzeninden apış arasına sokulur. Sol kol da alttakinin sağ omuzunun üzerinden göğüse doğru indirilir. İki el burada bağlanır, sola doğru hafif yükleme oyunu tamamlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.