Günümüzde insanların dinî, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan

Günümüzde insanların dinî, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan
Günümüzde insanların dinî, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan bir arada barış ve huzur içinde yaşaması için gerekli olan hususlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

Ülkemizde farklı din, mezhep ve etnik kökenden insanlar yaşamaktadır. Bütün farklılıklarına rağmen hepsi de barış ve huzur içinde yaşamaktadır. Günümüzde insanların dini, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan bir arada barış ve huzur içinde yaşaması için gerekli olan husus saygı, hoşgörü ve birbirini kabul etmektir. Hiç kimse bir başkasını ötekileştirmemelidir. Farklı, görüşlerin hepsi de temsil edilmelidir. Farklılıklara saygı duyulan bir toplumda barış ve huzur tesis edilebilir. Farklılıklarımız ülkemizin zenginliğidir.

Günümüzde insanların dinî, etnik ve mezhep ayrımı yapmadan bir arada barış ve huzur içinde yaşaması için gerekli olan hususlar:

  • İlk olarak gerekli olan şey karşılıklı saygı ve sevgidir. Saygı olmadan barış ve huzur ortamı olmaz.
  • Daha sonra ise hoşgörülü, empati kurarak, sabırlı ve anlayışlı olmak gerekmektedir. Empati kurmak en önemli olgulardan birisidir. Empati kurarak karşımızdaki kişiyi çok daha iyi anlayabiliriz.
  • Her bireyin kendi tercihini yaşamasının önüne engel olmak yerine tam tersi destek olmak gereklidir. Davet ederiz. Ancak dinde zorlama yoktur. Bu felsefe önemlidir.
  • Ancak bu şekilde her birey özgürce barış, mutluluk ve huzur içinde tercihlerini yaşama hakkına sahip olabilir.

312
31
628
46
31
32
62
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.