Göçün sosyal çevresel ve ekonomik sonuçları

Göçün sosyal çevresel ve ekonomik sonuçları
Göçün sosyal çevresel ve ekonomik sonuçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Göçün Sosyal Sonuçları

İnsanlar çeşitli sebeplerle göç ederler. İnsanların doğal afetler, savaşlar, ekonomik nedenlerle göç etmek zorunda kalırlar. Göçün ekonomik, çevresel ve sosyal sonuçları bulunmaktadır.

Göçün sosyal sonuçları arasında toplumda kültür farklılıklarının yaşanması, kültür değerlerinin zarar görmesi gibi sonuçlar bulunmaktadır. Bu sosyal sonuçlar toplumun farklılaşmasına neden olur.

Göçün Çevresel Sonuçları

İnsanlar çeşitli nedenlerle göç etmek zorunda kalmaktadır. Göçler doğal afetlerin yaşanması, savaşların meydana gelmesi, ekonomik gelirin arttırılması için yapılmaktadır.

Göçün çevresel sonuçları arasında bulunanlar ise kentlerin düzensiz bir şekilde inşa edilmesi, yayılması, çevre kirliliklerinin artması, tarım alanlarının ve doğal alanların yok edilmesi gibi sonuçlardır.

Göçün Ekonomik Sonuçları

İnsanlar çeşitli nedenlerle bir yerden başka bir yere göç etmek zorunda kalırlar. İş imkanları, eğitim imkanları, savaşlar göçlerin yaşanmasına neden olmaktadır.

Göçün ekonomik sonuçları olarak konut sıkıntısının yaşanması, gıda sıkıntısının yaşanması, dengesiz nüfus dağılımının yaşanmasıyla dengesiz kent oluşumunun meydana gelmesi gibi durumlar söz konusu olmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

17
56
12
26
48
19
41
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.