Fiili sünnet nedir, neye denir
Ödev cevabı kısaca,
Fiili sünnet: Hz. Peygamber’in (s.a.v.) bizzat bedeniyle yapıp gösterdiği eylemlerdir. Örneğin, “Ben namazı nasıl kılıyorsam siz de öyle kılın.”, “Ben nasıl hac yapıyorsam siz de öyle haccedin. Haccın görevlerini benden öğrenin.” hadisleri fiili sünnete örnektir.
Hz. Peygamberin (s.a.s.) fiilî uygulamaları ve davranışlarını konu alan sünnetler fiili sünnetlerdir. Fiili sünnet üç ana esas olarak bildirilen sünnetlerden bir tanesidir.
Fiili sünnet nedir, neye denir
Peygamber efendimizin (s.a.s) fiilen yapmış olduğu ve sahabelerden "Peygamberin (s.a.s.) şöyle yaptığını gördüm" ya da "Peygamber (s.a.s) şöyle şöyle yapardı" gibi rivayet edilen sünnetlerdir.
Fiili sünnet örnekleri nelerdir
Fiili sünnete Hz. Ayşe'nin bizzat peygamberimizden gördüğü "Peygamber (s.a.s) öyle oruç tutardı ki" şeklinde rivayet etmesi örnek olarak gösterilebilir. Fiili sünnetler, büyük bir surette ezberler ile nakledilmiştir. Bir kısmının da yazılarak geldiği belirtilmiş olup, hadis kitaplarında yer almıştır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.