Evrendeki biyolojik yasalar
Herkes tarafından kabul edilen ve evrensel olan yasalara biyolojik yasalar denmektedir. Bu yasalar, araştırma, gözlem ve deneyler ile sabit kılınmıştır. Tüm canlılarda ortak olan yasa çeşitleridir.
Biyolojik yasa nedir
Biyolojik yasalar canlıların özelliklerini içeren yasalardır. Bunlar insanın yaradılışı ile başlayıp, doğması, gelişmesi, üremesi ve çeşitli özelliklerini içeren, bunları inceleyen bilim olan biyolojik tespitler sonucu oluşmaktadır.
Biyoloji alanı çok geniş kapsamda olduğundan bazı dallara ayrılmıştır. Buna örnek olarak hayvanları inceleyen bilim olan zoolojiyi, bitkileri inceleyen bilim botanik bilimini ve canlıları inceleyen anatomiyi örnek olarak gösterilebilir. Biyolojik yasaları örneklendirmek ve çeşitlendirmek mümkündür.
Maddeler halinde biyolojik yasalar ile ilgili örnekler nelerdir
Birçok unsuru ve sistemi içerisinde barındıran biyolojik yasaları şu şekilde örneklendirebiliriz:
- Canlının doğması ve meydana gelmesi,
- Canlının üremesi ve çoğalması,
- Canlıların zamanla göstermiş oldukları gelişme,
- Canlılığın doğup, gelişip, hayata devam etmesi,
- Canlılığın bir dönem gelince sona ermesi,
- Vücutta bulunan DNA'ların yapısı,
- Vücutta ki RNA'ların yapısı,
- Hareket ve işlevi sağlayan hareket sistemi,
- Kan ve damarların oluşturduğu dolaşım sistemi,
- Vücudun yaptığı işlem ve enzim sonucu gereksiz unsurları vücuttan atan boşaltım sistemi,
gibi unsurlar temel olarak biyolojik yasalara örnek gösterilebilir. Bu yasalar herkesçe varlığı kabul edilmiş ve canlıların bir dönemini yada parçasını oluşturan evrensel yasalardır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.