Enerji tasarrufuna yönelik okulunuzda uygulayabileceğiniz uygulamalar nelerdir

Enerji tasarrufuna yönelik okulunuzda uygulayabileceğiniz uygulamalar nelerdir
Enerji tasarrufuna yönelik okulunuzda uygulayabileceğiniz uygulamalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Okullarda kullanılan su, elektrik, doğalgaz, kömür, odun gibi kaynaklar için belirli kriterler getirilmelidir. Her sınıfın uyması gereken kurallar öğretmenler tarafından öğrencilere anlatılmalı ve öğrenciler bu konuda bilinçlenmelidir.

Okullarda kullandığımız birçok elektronik eşya bulunur. Sınıflarda kullanılan akıllı tahtalar, bilgisayarlar, fotokopi makineleri, projektörler, yemekhanelerde kullanılan elektronik eşyalar ve daha birçok eşyanın kullanımı bittikten sonra fişlerden çıkarılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, fişe takılı olan elektronik cihaz, kullanılmasa dahi enerji tüketmeye devam eder.

  • Gereksiz ışıkları kapatalım.
  • Akıllı tahta boşa açıksa kapatalım.
  • Suyu boşa açmayalım.
  • Isınmak için güneş varsa perdeleri açalım.
  • Boşuna kalorifer yanıyorsa kapatalım.
  • Fişte teknolojik alet bırakmayalım.

Okul lavabolarında çok zaman geçiren çocuklar, musluğu açık bırakabiliyor, gereğinden fazla su tüketebiliyorlar. Çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesi için okulda öğretmenlerimizin, evde ise anne babaların uyarılarda bulunması, örnek olması ve tasarrufun gerekliliği, çevre bilincinin çocukta oluşması için çaba sarf etmelidir. Tuvalette gereksiz yere harcanan su, geleceğimizden çalar. Ayrıca, yine lavabolarda kullanılan sabunlar, tuvalet kâğıtları da gereksiz yere harcanmamalıdır.

Elektrik düğmelerinin ve muslukların sensörlü olması hem hijyen açısından hem de tasarruf açısından önemlidir. Çocuklar hem gereksiz yere su ve elektrik sarfiyatı yapmazlar hem de bu düğmelere dokunmayarak hijyenik olarak korunmuş oluyorlar.

Doğalgaz, odun, kömür gibi yakıtları verimli kullanmak için okul kapanış saatlerinde dereceleri düşürülmeli ya da kapatılmalıdır. Güneşli günlerde, güneş ışığından yararlanmak için perdeler ve pencereler açılarak tasarruf sağlanabilir.

Sınıflarda bulunan demirbaş eşyaların korunması konusunda çocuklar bilinçlenmeli, sınıf eşyaları korunmalı ve bir sonraki yıllarda kullanacak çocuklar için en sağlam şekilde bırakılmalıdır. Aksi takdirde, her yıl yenilenen okul sıraları, perdeler, badana masrafları gibi giderler hem aile bütçesine zararlıdır hem de bilinçsiz kullanımla yapılan israflardır.

11
2
8
19
19
19
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.