En’âm suresinin 162. ayetinden çıkarılacak mesajlar

En’âm suresinin 162. ayetinden çıkarılacak mesajlar
En’âm suresinin 162. ayeti bizler için çok güzel mesajlar içermektedir bu ayetten hangi mesajları çıkarabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

En’âm Suresi 162. ayet şu şekildedir

“De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir.” (En’âm – 162)

En’âm Suresi 162. ayeti, Kurban ayeti olarak bilinmektedir. Bir Müslümanın hayatında olması gerekenleri ihtiva eder. İbadetlerin, namazın, kurbanın, hayatın ve ölümün yalnızca alemlerin Rabbi olan Allah için olması gerekliliğini emreder. Allah’ın rızasını kazanmak ve cenneti arzu etmek her Müslüman için vakidir. Bu nedenle bu minval üzere hayat yaşamak Allah için bir hayat sürmek ve Allah için ölmek gerekir. İbadetlere bu niyetle sarılmak gerekir.

Kılmış olduğumuz namazlar, taptığımız her türlü ibadetler, yaşamamız, ölümümüz kısacası her şeyimiz Allah içindir. İhlaslı olmak Mümin olmanın gereğidir. Bu yüzden bizler de bunun bilincinde olmalı, her şeyimizin Allah için olduğuna inanmalıyız.

1501
153
350
101
352
101
102
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.