Dört büyük melek ve görevleri

Dört büyük melek ve görevleri
Dört büyük melek ve görevleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam kültüründe “Dört Büyük Melek” olarak bilinen melekler vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

Cebrail (a.s.): Vahiy meleği olarak bilinir. Çünkü bu meleğin görevi, ilahi vahiyleri peygamberlere ulaştırmaktır. Allah’ın (c.c.) bildirdiği mesajları, emir ve yasakları, haberleri peygamberlere iletmektir. 

Mikâil (a.s.): Tabiat olaylarını ve canlıların rızıklarını idare etmekle görevli melektir.

İsrafil (a.s.): Kıyamet günü sûra üflemekle görevli olan melektir. Kur’an’da belirtildiğine göre İsrafil (a.s.), sûra, biri kıyametin kopması, diğeri de yeniden diriliş sırasında olmak üzere iki kez üfleyecektir. 

Azrail (a.s.): Allah’ın (c.c.) emri ve izniyle eceli gelenlerin canını almakla görevlidir. Kur’an’da ismi açıkça geçmese de “melekü’l-mevt” yani “ölüm meleği” nitelemesiyle Azrail’e (a.s.) dikkat çekilir.

Kur’an’da adı ve görevleri belirtilen meleklerden biri de Kirâmen Kâtibîn melekleridir. Bunlar, insanın sağında ve solunda bulunurlar. Herkesin yaptığı iyilik ve kötülükleri kaydetmek üzere Allah (c.c.) tarafından görevlendirilmişlerdir. Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmaktadır: “Şunu iyi bilin ki üzerinizde bekçiler, değerli yazıcılar vardır. Onlar, yapmakta olduklarınızı bilir.”

 

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.