Doğuş Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler nelerdir
Doğuş Üniversitesi kayıt işlemleri ile ilgili önemli bilgiler
E-devlet üzerinden kaydınızı sonlandırmak için öncelikle mali kayıt yapmanız gerektiğinden; İlk adım olarak bundan sonra tüm okul işlemlerinizde kullanacağınız, öğrenci numaranızı aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. https://obs.dogus.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx
Şifre Alma: Yeni kazanan öğrenciler aşağıdaki linkten Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak "Şifre Sıfırla" butonu ile POS & Otomasyon giriş şifrelerini oluşturabilirler. https://obs.dogus.edu.tr/oibs/ogrenci/
Mali kayıt işlemlerinizi online olarak vadeli tutarı kredi kartı ile 8 taksitle veya peşin ödeme tutarını tek çekim olacak şekilde pos.dogus.edu.tr adresinden tamamlayabilirsiniz.
Ayrıca Türkiye genelindeki tüm; Türk Ekonomi Bankası (TEB), Yapı Kredi Bankası ve Denizbank, şubelerinde sadece öğrenci numarası söyleyerek, velisi ile birlikte 8 taksit olacak şekilde mali kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir.
Yıllık ücretini peşin yatırmak isteyen öğrenciler pos.dogus.edu.tr adresinden peşin ödeme tutarını öğrenebilir Yapı Kredi Bankası, TEB ve Denizbank şube gişelerinden okul numarasını söyleyerek ücretini yatırabilir veya aşağıda bilgilerini verdiğimiz IBAN bilgilerine, açıklama kısmına öğrenci numarası ve adı soyadı olacak şekilde havale/ eft ile gönderebilecektir.
Tam burslu olarak yerleşen öğrencilerimiz pos.dogus.edu.tr adresinden mali kayıtlarını tamamladıktan sonra E – Devlet sistemine giriş yaparak kayıtlarını tamamlamaları gerekir.
2023 ÖSYS’de merkezi yerleştirme ile Doğuş Üniversitesi’nin lisans ve ön lisans programlarına yerleşenler, 28 Ağustos - 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-kayıt sisteminden faydalanabilmektedirler.
Mali kaydını yapan öğrencilerin E-Kaydını tamamlayabilmeleri için E-Devlet üzerinden Üniversitemizi seçerek gerçekleştirecekleri adımların ardından çıktı alıp saklamaları gerekmektedir.
E-kayıt işlemleri www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden, öğrencinin kendi T.C. Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile yürütülecektir. (E-Devlet şifresi olmayan öğrenciler en yakın PTT şubelerine giderek E-Devlet şifrelerini alabilirler)
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümüne e-kayıt işlemi yapılamamaktadır. Bu programa yerleşen öğrencilerimiz (boy ve kilo kontrolü, sağlık raporu kontrolü vs için) aşağıda belirtilen tüm evraklarla ile birlikte 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında, kayıt işlemleri için Dudullu yerleşkemize gelmeleri gerekmektedir.
SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler ve kayıt için gerekli belgeler;
- Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydını gösterir belge,
- Kadın adaylar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olduğunu gösterir belge (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak),
- Erkek adaylar için 170-190 cm arası boya sahip olduğunu gösterir belge (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak),
- Sağlık durumu uçuşa elverişli olduğunu gösterir rapor (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.),
- Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.
Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı ve 28 - 30 Ağustos 2023 tarihleri arasında belli sebeplerle e-kayıt yaptıramayan öğrencilerin mutlaka 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında Çengelköy veya Dudullu yerleşkemizde aşağıdaki evraklarla kayıt işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.
- Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesi: İnternet üzerinden alınacaktır.
- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı mezuniyet diplomasının aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,
- Nüfus Cüzdanı: Fotokopisi veya nüfus müdürlüğünden alınmış belge,
- Fotoğraf: 2 adet fotoğraf. (Arkalarına iz bırakmadan adınızı, soyadınızı ve kazandığınız programı yazınız.)
- Askerlik Belgesi: 2002 doğumlu ve daha önceki yıllarda doğmuş olanlardan, askerlik görevini yapmamış ise bağlı bulundukları askerlik şubesinden alınmış "Bir Fakülte veya Yüksekokula Kaydolmasında Askerlik Yönünden Sakınca Olmadığına Dair Belge"
ÇENGELKÖY Yerleşkesinden 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 Tarihleri arasında kayıt yapılacak Fakülteler
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- Hukuk Fakültesi
DUDULLU Yerleşkesinden 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 Tarihleri arasında kayıt yapılacak Fakülte / Yüksekokul
- Mühendislik Fakültesi
- Fen Edebiyat Fakültesi
- Sanat ve Tasarım Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Yüksekokulu
- Meslek Yüksekokulu
2023 Yükseköğretim Kılavuzu Açıklamaları
*Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da kılavuzda ilan edilen kayıt tarihlerinde (e-kayıtlar için 28 Ağustos - 30 Ağustos 2023, yüz yüze kayıtlar için 28 Ağustos - 1 Eylül 2023 tarihleri arasında) yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2023 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
Önemli Not : Detaylı bilgiye üniversitenin sitesinden ulaşabilirsiniz. Tıklayınız
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.