Din, ahlak ve dua kavramlarının anlamlarını araştırınız
Ödev cevabı kısaca;
Din: Akıl sahibi insanları kendi arzuları ile bizzat hayırlara sevk eden ilâhî bir yoldur.
Ahlâk, insanın iyi veya kötü olarak vasıflandırılmasına yol açan mânevî nitelikleri, huyları ve bunların etkisiyle ortaya konan iradeli davranışlar bütünü; bunlarla ilgili ilim dalı.
Dua, Kulun bütün benliğiyle yüce yaratana yönelerek ondan istek ve dilekte bulunması anlamında dinî terim ve bu amaçla icra edilen bir ibadet şekli.
Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular
1. Güzel ahlakla ilgili bir hadis yazımızı okumak için tıklayınız
2. Sevgi ile ilgili şiir kitaplarından ya da Genel Ağ’dan bir şiir okumak için tıklayınız
3. Anne babaya saygı ile ilgili bir ayet okumak için tıklayınız
4. Fâtiha suresinin anlamını okumak için tıklayınız
5. Günlük hayatta söylenilen dua ifadelerine üç örnek araştırınız okumak için tıklayınız
6. Eûzü besmelenin nasıl söylendiğini ve ne anlama geldiğini aile büyüklerinize
sorunuz okumak için tıklayınız
7. Salavat nedir ve nasıl söylenir okumak için tıklayınız
8. Sevap, günah, haram ve helal kavramlarının anlamlarını okumak için tıklayınız
Detaylı bilgiler,
Din: Akıl sahibi insanları kendi arzuları ile bizzat hayırlara sevk eden ilâhî bir yoldur. Yüce Allah'ın, insanları dünya ve ahirette mutlu kılmak için peygamberleri aracılığıyla gönderdiği ilahi kurallar bütünüdür.
Ahlak: İnsanın doğuştan getirdiği ya da sonradan kazandığı birtakım tutum ve davranışların tümü. Bir kişinin iyi ve ya kotu özelliklere sahip olmasına neden olan manevi değerlerin ve davranışların bütününe ahlak denir. Örneğin yalan söylememek ahlaklı bir davranıştır. Emanete ihanet etmek ise ahlaksız bir davranıştır.
Dua, Kulun bütün benliğiyle yüce yaratana yönelerek ondan istek ve dilekte bulunması anlamında dinî terim ve bu amaçla icra edilen bir ibadet şekli. Dua kelimesi, “çağırmak, seslenmek, istemek; yardım talep etmek” mânasındaki da‘vet ve da‘vâ kelimeleri gibi masdar olup, “küçükten büyüğe, aşağıdan yukarıya vâki olan talep ve niyaz” anlamında isim olarak da kullanılır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.