Çevremizdeki katı, sıvı ve gaz maddeler
Belirli bir şekli ve hacmi olan maddelere katı maddeler denir. Dışarıdan bir etki olmadıkça katı maddelerin şekli ve hacmi değişmez. Taş, tuğla, tahta, silgi, kaşık, çatal, kitap, masa, televizyon gibi madde ve cisimler katı maddelerdendir.
Katı maddelere örnekler
- Silgi
- Kale
- Masa
- Sandalye
- Tuğla
Kullandığımız su, akarsular, göller, denizler, sıvı yağlar, meyve suları, süt, benzin, sirke gibi maddeler sıvı maddelerdir. Sıvı maddelerin belli bir şekli yoktur. Bu nedenle konuldukları kabın şeklini alırlar.
Sıvı maddeler örnekler
- Su
- Gazoz
- Kolonya
- Zeytinyağı
- Ayran
Soluduğumuz hava, yakıt olarak kullandığımız doğal gaz ve likit petrol gazı ( LPG), kolonyanın, parfümün, soğanın kokusu, su buharı gaz halindeki maddelerdendir. Gaz maddelerin belirli bir hacmi yoktur. Gaz maddeler bulundukları kabı ve ortamı tamamen doldururlar.
Gaz maddeler örnekler
- Parfüm
- Su buharı
- Oksijen
- Dolap
- Masa
- Şişe
- Bilgisayar
- Kutu
- Dosya
- Kağıt
Sıvı Maddeler:
- Sıcak çikolata
- Su
- Ayran
- Pekmez
- Kolonya
- Çay
- Limonata
- Portakal suyu
- Gazoz
- Kola
- Süt
- Kahve
Gaz Maddeler:
- Hidrojen
- Azot
- Helyum
- Hava
- Kokular
- Parfüm
- Sprey
- LPG
- Buhar
- Oksijen
Çevremizdeki katı maddeler nelerdir, çevremizdeki katı maddeler, çevremizdeki gaz maddeler nelerdir, gaz maddeler nelerdir, çevremizdeki sıvı maddeler nelerdir, çevremizdeki katı maddelere örnekler, çevremizdeki katı sıvı gaz maddeler nelerdir, gaz maddeler, çevremizdeki gaz maddeler, çevremizdeki katı sıvı ve gaz maddeler
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.