Cennet ve cehennem nedir

Cennet ve cehennem nedir
Cennet ve cehennem nedir, Cennet nasıl bir yerdir, Kur'an-I Kerim'de Cennet ile ilgili ayetler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cennet; günahsız, günahları affedilen ya da günahlarının cezasını cehennemde çekmiş olan müminlerin, içerisinde sonsuza dek kalacakları yerdir. Cehennem ise inanılması gereken şeylere inanmayan ya da inandığı hâlde inanmayanların hayatını sürdüren ve günahı affedilmeyen insanların ahiret âleminde cezalandırılacakları yerdir.

Kur’an’da haber verildiğine göre cennet, yemyeşil ağaçların, şırıl şırıl akan suların, tadı bozulmamış süt ırmaklarının, altından tahtların, muhteşem sarayların olduğu ebedî mutluluk yeridir. Bir ayette şöyle buyrulur: “Şüphesiz Allah, iman edip salih ameller işleyenleri içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyacak, onlar orada altından bileziklerle, incilerle süsleneceklerdir. Oradaki giysileri ise ipektir.” (Hac suresi, 23. ayet.)

Ra’d suresinde de şöyle bir cennet tasviri yapılır: “Takva sahiplerine vadolunan cennetin özelliği (şudur): Onun zemininden ırmaklar akar. Yemişleri ve gölgesi süreklidir. İşte bu, (kötülüklerden) sakınanların (mutlu) sonudur. Kâfirlerin sonu ise ateştir.”(Ra’d suresi, 35. ayet.)

 “İşte onlara, içinden ırmaklar akan adn cennetleri vardır. Onlar orada ince ve kalın ipekli yeşil elbiseler giyecekler.” (Kehf Suresi, 31. Ayet)

 “Allah mümin erkeklere ve mümin kadınlara içinde ebedi olarak kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler ve adn cennetlerinde güzel meskenler vaad etmiştir.” (Tevbe Suresi, 72. Ayet)

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
1
0
0
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.