Bir peynirin peşinden koşulan geleneksel "Peynir Yuvarlama Festivali" hangi ülkede yapılmaktadır
3 Haziran TRT 1'de yayınlanan Kendi Düşen Ağlamaz Yarışma Sorusu,
Bir peynirin peşinden koşulan geleneksel "Peynir Yuvarlama Festivali" hangi ülkede yapılmaktadır?
A - İspanya
B- Hollanda
C- İngiltere
Doğru Cevap : İngiltere
Yarışmacılar bu soruya A ve B cevabını ortak karar verdiler ve elendiler.
15. yüzyılda başladığı tahmin edilen sporun nasıl ortaya çıktığına dair birkaç teori var. Birincisi, müşterekler üzerinde otlatma haklarını korumak için kullanılmış olmasıdır. İkinci açıklama, olayın, insanların kış bittikten sonra Yeni Yılı temsil eden tepeden aşağı yanan çalı çırpı demetleri attığı pagan kökenli olmasıdır. Bu inanç, Cermony’nin Efendilerinin “hasadın meyvelerini” teşvik etmek için tepenin tepesine çörekler, bisküviler ve tatlılar dağıtmasının nedenidir.
Peynir yuvarlama, her yıl İngiltere Cooper’s Hill’de düzenlenen festivalde yapılan spordur. Bu sporda silindir şeklindeki Double Gloucester peyniri bir yokuştan aşağı doğru yuvarlanıyor. Sporun amacı ise aşağıya doğru yuvarlanan peyniri, bitiş çizgisine yaklaşmadan yakalamaktır. Saatte 112 km hızla oldukça dik bir tepeden ilerleyen peyniri yakalamayı başaran sporcu oyunu kazanmaktadır.
Festival havasında geçen bu sporun yapıldığı yer İngiltere’nin 200 metre yüksekliğindeki Cooper's tepesidir. Yarışmacılar sağanak yağmura ve çamura aldırmadan 4 kilogramlık peynir tekerine sahip olmak için oldukça çaba sarf ediyorlar.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.