Balkaş Gölü'nden yola çıkıp Altay Dağları üzerinden Baykal Gölü'ne ulaşıyorsanız hangi kıtasanızdır

Balkaş Gölü'nden yola çıkıp Altay Dağları üzerinden Baykal Gölü'ne ulaşıyorsanız hangi kıtasanızdır
Balkaş Gölü'nden yola çıkıp Altay Dağları üzerinden Baykal Gölü'ne ulaşıyorsanız hangi kıtasanızdır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Balkaş Gölü'nden yola çıkıp Altay Dağları üzerinden Baykal Gölü'ne ulaşıyorsanız hangi kıtasanızdır

A- Afrika
B- Güney Amerika
C- Avrupa
D- Asya

Doğru Cevap: Asya

Balkaş Gölü Orta Asya’da bir göldür. Aral Gölü'nden sonra Orta Asya'nın en büyük ikinci gölüdür. 45°4′ Kuzey 76°2′ Doğu koordinatları üzerinde yer alır. Beslendiği başlıca kaynaklar İli Irmağı, Karatal Nehri, Lepsi Irmağı, Aksu Irmağı ve Ayaköz Irmağı'dır. Toplam su havzası 413,000 km²dir.
Baykal Gölü, dünyanın en derin gölü olarak anılmaktadır. Sibirya'nın güneyinde, İrkutsk Oblastı ve Buryatya arasında yer alır. İrkutsk şehrinin yakınında bulunan göl, "Sibirya'nın Mavi Gözü" diye adlandırılır. Yüzölçümü yaklaşık 31.722 km²'dir (adalar hariç).
Altay dağları Orta Asya'da konumu Kazakistan sınır bölgesi, Rusya (Sibirya), Moğolistan ve Çin'e kadar varan sıra dağlar. Altay dağları kuzeybatıdan güneydoğuya doğru uzanan üç parçadan oluşur. Bunlar Rus-, Moğol- ve Gobi-Altay'ı olarak adlandırılırlar. Toplam uzunluğu 2.120 km'dir.

0
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.