Bal, reçel, pastırma, sucuk, turşu gibi yiyecekler neden uzun süre bozulmaz
Bal organik bir ürün olduğu için yani arıların yapımı olduğu için bozulmaz.
Reçel, kaynatıldığı için tüm organizmalar (bakteriler, virüsler) ölür ve bozulma gerçekleşmez.
Pastırma, sucuk gibi yiyecekler kurutulduğu için herhangi bir canlının (bakteri gibi) enzimatik faaliyetlerinin gerçekleşeceği su bulundurmaz. Bu sebeple bozulmaz.
Hücre, canlının yapı taşı olarak ifade edilmektedir. Bu açıdan hücre, dokuları ve bu süreç sonunda canlı organizmayı meydana getirmektedir. Hücrenin keşfi, mikroskobun icadı ile mümkün hale gelmiştir. Bunun yanı sıra mikroskobik canlıların keşfi de aynı şekilde meydana gelmiştir.
Hücrenin yapısı kapsamında, hücrenin sahip olduğu birçok eleman bulunmaktadır. Bu doğrultuda çekirdek, hücre zarı, sitoplazma, hücrenin en önemli bölümleri arasında bulunmaktadırlar.
Hücre, seçici geçirgen haldedir. Bu durum ise hücre için hücre zarı ile sağlanmaktadır. Bu bağlamda hücredeki suyun durumu da oldukça önemlidir.
Hipertonik ortam, yoğunluk bakımından hücrenin sitoplazma yoğunluğundan fazla olan çözelti türüdür.
Bal, reçel, pastırma, sucuk, turşu gibi yiyeceklerin uzun süre bozulmadan kalabilmelerinin nedeni de bununla ilgilidir. Geçirildikleri işlemler doğrultusunda bu besin maddeleri zararlı bakterilerden arınmaktadır. Bu sayede bozulmadan uzun bir süre boyunca tüketilebilirler.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.