Ayetel Kürsi'deki Allah'ın isimleri ve anlamları nelerdir
Bakara suresindeki ayetlerin 255'incisidir. Okunması, ezberlenmesi gereken ayetlerden biri olarak bilinir. Bir çok ibadette, namazlarımızda yer verilen bir ayettir.
Bakara suresinin içinde yer alan ayetlerdir. Faziletleri çoktur. Müslüman aleminde özel bir yeri vardır. Her türlü beladan korunmak için sıklıkla okunması gereken dualardandır. Derin manalar taşımaktadır. Taşıdığı önem hadislerle de övülerek, desteklenmiş olan ayetlerdir.
Ayetel Kürsi'deki Allah'ın isimleri hangileridir
Ayetlerde Allah'ın sıfatları yer almaktadır. Bu önemli surenin değeri yer verilen sıfatlarla daha da artmaktadır. Bir çok ismi bulunan rabbimizin bu ayetlerde isimlerinden bazıları anılmaktadır. Ayetlerde El-kayyum, el-Azim, el-Hayy, el-Aliyy ve Allah(c.c.) isimlerine yer verilmektedir. Her bir isim ayrı bir sıfatı temsil etmektedir. Aynı zamanda bir zikir ayeti olarak da bilinmektedir.
Ayrıca ayetlerde Allah'ın bazı sıfatlarına da yer verilmiştir. Bu sıfatlar ilim, başar ve muhalefetün-lil Havadis sıfatları olmaktadır.
- El-Hayy: Diri, her şeye gücü yeten, her şeyi bilen anlamına gelmektedir.
- El- Aliyy: Pek Yüce, pek yüksek anlamına gelmektedir.
- El-Kayyum: Gökleri ve yeri her şeyi tutan anlamını taşımaktadır.
- El- Azim: Çok azametli olan anlamını taşımaktadır.
Ayetel Kürsi'deki Allah'ın sıfatlarının anlamları nelerdir
- Basar: Allah'ın subuti sıfatıdır. Allah’ın yaşanan her şeyi gördüğüdür. Yüce Allah görmek için herhangi bir uzva gereksinim duymaz.
- Muhalefetül lil Havadis: Allah'ın zati sıfatıdır. Allah (c.c) yaratılmış olanlardan farklıdır.
- İlim: Allah'ın subuti sıfatıdır. Yüce Allah'ın her şeyi bilmesi, bilgisinin her şeye yetmesi anlamına gelmektedir.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.