Arnold Toynbee’nin uygarlıkların yıkılmasına inanmamasının nedenleri neler olabilir
Yayınlanma:
Güncelleme:
Arnold Toynbee’nin uygarlıkların yıkılmasına inanmamasının nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.
“Geçmişteki uygarlıklardan bazıları neden yıkıldılar? Ben, uygarlıkların kaderlerinin yıkılmak olduğuna inanmıyorum.” Arnold Toynbee
Ödev cevabı kısaca;
Arnold Toynbee'nin uygarlıkların yıkılmasına inanmamasının nedeni, uygarlıkların çöküşünün kaçınılmaz bir son olmadığına olan inancıdır. Toynbee, uygarlıkların sorunlarla başa çıkarak ayakta kalabileceğine, insanların uygarlıklarının kaderini çizme gücüne sahip olduklarına inanmıştır. Bu nedenle, geçmişteki uygarlıkların çöküşüne rağmen, insanların uygarlıklarını sürdürebileceklerine dair bir iyimserlik taşımıştır.
Arnold Toynbee'nin uygarlıkların yıkılmasına inanmamasının nedenlerini maddeler halinde açıklamaya çalışalım:
- Uygarlıkların kaderi ona göre, yıkılmak değildir. Uygarlıklar, çeşitli özelliklerini kaybedip yıkılırlar demiş ve kadercilik anlayışına karşı çıkmıştır.
- Arnold Toynbee'ye göre, bir uygarlığın yıkılması için, ekonomik sebepler, uygarlıkların amaçlarından sapmaları, otorite zayıflıkları, diğer uygarlıkların güçlenmesi gibi sebepler gereklidir. Nitekim, tarihte bu sebepler haricinde bir devletin yıkıldığını yani kader olduğunu görmeyiz demiştir.
- Bir uygarlığın yıkılışı, uzun bir süreçtir. Bir anda olup bitmez. Eksiklerini gidermek için zamanı olur. Bunu iyi değerlendirirse, ilerleme sürecine girer.
- Yani özetle Arnold Toybee, bir devletin yıkılışının ardında yatan pek çok sebep vardır ve kaderde bu varmış demenin yetersiz kaldığını vurgulamak istemiştir. Soruda verilen sözü de bu doğrultuda söylemiştir.
SORU & CEVAP
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.