Arapçadan dilimize geçen kibrit kelimesinin kökeninin anlamı nedir
Yayınlanma:
Güncelleme:
Arapçadan dilimize geçen kibrit kelimesinin kökeninin anlamı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.
Soru : Arapçadan dilimize geçen kibrit kelimesinin kökeninin anlamı nedir
A- Alev
B- Kükürt
C- Odun
D- Kömür
Doğru Cevap: Kükürt
Kibrit, günlük yaşayışımızda en çok kullandığımız, ateş yakmaya yarayan faydalı araçlardan biridir. Küçük bir kutu içindeki bu çöp parçaları, yanımızdan hemen hemen hiç eksik olmaz. Evde, sokakta sigara yakmak, ya da havagazı ocağını tutuşturmak için kibritten sık sık faydalanırız. Gerçi bugün benzinli ve gazlı çakmaklar ateş yakma işini bir derece daha kolaylaştırıp, kibritin yükünü almıştır; fakat kibritin önemi gene de azalmış değildir. Çünkü, bu çöp parçalarını kullanmak kolaydır. Çakmak gibi özel bakıma, benzine, gaza, fitile ve çakmak taşına ihtiyacı yoktur.Kibrit Neden Yapılır?
Küçük kutular içinde satılan kibritlerin, el ile tutulup sürtülen ve yakılan kışımı tahta, mukavva, ya da mumdan yapılır. Çöplerin başında ve kutuların kenarında parlayan ve yanıcı bazı kimyasal maddeler vardır.İlk kibrit, geçen yüzyılın başında yapıldı. John Walker adlı bir kimyacının yaptığı bu kibrit çöpleri eğri büğrü tahta parçalarıydı. Çöplerin başlarında ”potasyum klorat” ve ”antimon sülfür” vardı. Bu tahta parçaları zımpara kâğıdına sürtülünce yanıyorlardı. Fakat bu kibrit çöpleri biçimsiz, kullanışsız, tehlikeli ve pahalıydı.
Kaynak:Eğitim Sistem
Yarışma Soruları Cevapları
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.