Alçak gönüllülük ile ilgili cümleler
Soru : Alçak gönüllülük kelimesini sözlüğünüzden bulup kelimenin anlamını öğreniniz. Kelimeyi cümle içinde kullanınız.
Alçak gönüllük : Kendi değerini olduğundan aşağı gösteren, başkalarını küçük görmeyen, büyüklenmeyen (kimse), mütevazı, tevazulu:
Alçak gönüllü ile ilgili örnek cümleler
Alçak gönüllü olmak yine yüksekliği artırır. N. F. Kısakürek.
Yaptığı davranışı alçak gönüllü oluşunun göstergesiydi.
Alçak gönüllü olmak karşımızdaki kişi ile uyum açısından güzel bir davranıştır.
Sınıfa yeni gelen arkadaş fazla alçak gönüllüydü.
Soru : Alçak gönüllü olan bir insan nasıl davranır?
Cevap : Alçakgönüllü olan kişiler sahip oldukları meziyetlerle ve kazandıkları başarılarla övünmez, bu kişiler başarılı oldukça başlarını öne eğerler. Çünkü alçakgönüllü olmak kişiye her zaman değer kazandırır. Alçakgönüllü ve doğru olan insanları herkes sever. Aksine ukala ve kendini beğenmiş kişilerin ise yanında kimse kalmaz.
Soru : Alçak gönüllü olmak bize neler kazandırır?
Cevap : Alçakgönllü insanlar dalları meyvelerle dolu olan bir ağaca benzerler. Nasıl ki meyve dolu bir ağacın dalları yere değerse alçakgönüllü insanlar da başarılı oldukça başlarını öne eğerler. Doğru insan olmak ise yanlış yola gitmemek ahlaki ve hukuki olarak her zaman doğru olan şeyleri yapmak demektir. Doğru insanın hem kendine olan güveni hem de başka insanların kendisine olan güveni artar. Alçakgönüllü ve doğru insanlar başkalarına her zaman güven veren kişilerdir. İnsanlar bu özellikteki kişilere her zaman güvenir ve onlarla arkadaşlık ve iş yapmak ister. Alçakgönüllü ve doğru insanlar hayatta her zaman kazanan kişilerdir.
Kaynak:Eğitim Sistem
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.