Ailenin birey ve toplum açısından önemi

Ailenin birey ve toplum açısından önemi
Ailenin birey ve toplum açısından önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Aile bir toplumun temelidir. Bir ülkeyi ayakta tutan değerlerden biride ailedir. Aile yapısı ahlaki değerleri ve güven vermesi ile o ülkenin kalkınması ve sağlam şekilde ayakta durmasını sağlar.

Aile bireyler ve toplum için çok önemlidir. Toplum, ailelerden, aile ise bireylerden oluşmaktadır. Aile mutlu ise bireyler mutludur. Mutlu bireyler mutlu ve huzurlu bir toplumu oluşturur. Aile doğup, büyüdüğümüz, anne, baba ve kardeşlerimizle yaşadığımız yerdir. İlk sosyal ortamımız ailedir. Doğduğumuz andan itibaren temel ihtiyaçlarımız ailemiz tarafından karşılanır. Konuşmayı, yürümeyi, oturup, kalkmasını ailemiz öğretir. Toplumsallaşmamızı sağlayan ilk yer ailemizdir. Görgü ve ahlak kurallarını ilk olarak ailemizden öğreniriz. Aileler güçlü ve sağlam olursa toplum da güçlü olacaktır. Çünkü toplum ailelerden meydana gelir. Aile toplumdaki en küçük kurumdur. Mutlu ve huzurlu aileler, mutlu ve huzurlu bir toplum olmanın ön şartıdır. Bu sebeplerle aile bireyler için de toplum içinde çok önemlidir.

Aile; anne, baba ve çocuklardan oluşabileceği gibi, çocuk olmadan sadece bir çiftten oluşabilir. Aynı zamanda tek ebeveynli aileler de olabilir. Aileler bireyler tarafından oluşur ve genelde aileler birçok özelliği birlikte paylaşırlar, aileler birbirlerini severler. Çocuklar ailelerinde doğru ve yanlışı, etik davranışı öğrenirler. Bu şekilde başarılı bireyler öğrendiklerini topluma taşıyarak toplumu zenginleştirirler. İşte bu şekilde toplum zengin kültürlere sahip olur.

Yani bireyler için aile önemlidir çünkü ailede birçok şeyi öğrenirler ve birçok şeyi deneyimlerler. İşte bu şekilde farklı aile zenginlikleri toplanarak toplumu oluşturur. Toplum da bu şekilde gelişir. Toplum çeşitli bireylerin de böylece etkileşim kurduğu, çevrelerini daha güzel yaptıkları bir ortama dönüşür.

12
20
138
3
3
4
21
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.