Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 7 Bin Memur Alımı 2012

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 7 Bin Memur Alımı 2012
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 7 Bin Personel Alacak . Memur Alımı 2012, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı memur Alımı Ne Zaman. Fatma Şahin, koruyucu ve önleyici devlet yönetimini hayata geçireceklerin

AİLE HARİTASI ÇIKARILACAK DEVLET HER ŞEYİ GÖRECEK

Bunu için 7 bin uzman eleman alınacağını belirten Şahin, “Türkiye’deki bütün ailelerinanalizini yapacağız. Sorunları görüp, destek vereceğiz” dedi.

AİLE BAKANI HEM FEMİNİST HEM DE DEĞİL: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin , kabinedeki tek kadın. Göreve gelir gelmez kolları sıvamış, özellikle kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanunun çıkartılmasında önemli rol oynadı. Bu kanunla siyasi iradenin sorunun varlığını kabul ettiğini anlatıyor. “Feminist misiniz?” diye sorduğumda, “Feministliği iyi tanımlamak gerekiyor. Eğer feministlik kadın hakkını korumak ve kollamaksa evet feministim, ama eğer çatışarak kadın hakkını kollamaksa hayır feminist değilim. Ben, kadınların hakkını, hukukunu koruyan, fakat bunu erkeklerleberaber, toplumsal değişimle çözen bir anlayışın doğru olduğunu düşünüyorum. Bir çatışma, bir düşmanlık, cinsler arası ayrışma ile bunun çözüleceğine inanmıyorum. Nereden bakıldığında ve nasıl tanımlandığına bağlı” dedi. Öğrencilik yıllarından itibaren hep yapılacak çok işi olmuş, sadece okey ve kız tavlasıoynamayı öğrenebilmiş. Henüz bakanlığının birinci yılını doldurmadı, heyecan ve umut dolu.

* Sosyal yardımlar size bağlı. Kaç aileye devlet yardımda bulunuyor?

Sosyal politikalara ayırdığımız bütçe son 10 yılda 10 kat artarak, 1,2 milyar TL’den 12 milyar TL’ye çıktı. Başvuru odaklı giden bir sistemden, ihtiyaç odaklı birsisteme dönüştürüyoruz. TÜBİTAK’la kendi sistemimizi revize ediyoruz, 2,5 milyon hanenin bire bir ekonomik ve sosyal ihtiyacını bir düğme ile 15 ayrı kurumdan 3 saniyede alıyoruz. Bunun diğer bütün kurumlarla olan bağlantısınıgüçlendiriyoruz, sivil toplum ve yerel yönetimler ayağını da buna bağlayacağız. Bilgi ve teknolojiyi öne alan, eğitim almış, sosyal çalışmacıların bire bir eve gidip, analiz yaptığı bir sistem oluşturacağız. Bunun arkasından ikinci başarmamız gereken şey, aile sosyal destek uzmanlığı sistemi.

* Ailelerin uzmanları mı olacak?

Koruyucu ve önleyici devlet yönetimi hayata geçirilecek. Biz, bütün hukuki alt yapımızı, tedbirlerimizi iş bittikten sonrası için oluşturduğumuz zaman hep sonucu yönetiyoruz. Oysa, başta o sonuca gidecek riskleri ortadan kaldırmalıyız. Aile sosyal destek uzmanlığı sistemi ile risk grubu yüksek aileler başta olmak üzere Türkiye’deki bütün ailelerin analizlerini yapacağız. Ailelerin ekonomik ihtiyaçları varsa bunlar zaten bir şekilde karşılanıyor, ama onun dışında sosyal hizmet, sosyal politikalar adına yapılması gereken başka şeyler varsa, evde şiddet varsa, zihinsel engelli bir anne varsa, alkolle mücadele eden bir baba varsa bunu görüp, destek vereceğiz. Mesela, Adana’da yaşadığımız Aliş olayı gibi, eğer orada bir aile sosyal destek uzmanı olsaydı, tesadüfen gece saat 2′de polisin Aliş’i görmesine gerek kalmayacaktı. O aileye gidilmiş ve Aliş’in durumu tespit edilmiş olacaktı.

* Devlet kendisi bu aileleri gidip bulacak mı?

Evet, bu sistem hayata geçirilince ailelerin haritası çıkarılmış olacak. Şu anda 2 ilde, Kırıkkale ve Karabük’te pilot uygulama başladı.

* Ne zaman yaygınlaşacak?

Bu çok büyük bir proje, önce 2 ay il bazlı çalışacağız. Hangi modeli uygulayacağımıza karar verip, bölge bazlı çalışmaya başlayacağız. Bir 6 ay içinde, bütün Türkiye’de olmasa bile, etkin halde ve lokal halde çalışabilir hale getireceğiz.

* Devlet her ailede ne olup bittiğini tespit mi edecek?

Evet, koruyucu, önleyici olarak yapması gereken ne varsa baştan ödevini bilecek ve yapacak. Riski yönetecek. Bir tehlike varsa görecek ve baştan müdahale edecek.

* Böylelikle mesela sokak ortasında kadınların eşleri tarafından öldürülmesi de engellenecek mi?

Zaten bunların hepsi sonuç. Devlet, sonucun ne olacağını baştan görüp, gerekli tedbiri alacak. Hiç kimse ölmeyecek inşallah, kadınlarımız da çocuklarımız da babalar da… Bu beni çok heyacanlandıran bir proje. Başarabilirsek en önemli kalıcı eserlerimizden birisi olacak.

7 BİN AİLE UZMANI ALACAĞIZ

* Ailede hangi tehlikenin olabileceği nasıl belirlenecek?

Bu proje için başlangıçta 7 bin eleman almayı planlıyoruz. Bu arkadaşlarımız sosyal bilimler eğitimi almış arkadaşlarımız olacak. Alana gittikleri zaman ne yapacaklarını bilecek bir alt yapıları olacak. KPSS ile alınacak, mülakatlardan geçecekler, sonra eğitici eğitiminden geçecekler. Hangi analizlerin yapılacağı, nasıl geri bildirimler geleceği, o gelen ihtiyaç analizlerine göre nasıl tedaviler, nasıl geri dönüşler yapılacağı çalışılacak.

* Uzmanlar bir ile gidip, bütün ailelerle görüşecekler mi?

Önce riski yüksek olanlardan başlanacak, elimizde şu anda 2,5 milyon ailemiz var. Ondan sonra yavaş yavaş diğer ailelere geçilecek. Değişik modellemeler yapılabilir. Mesela Aliş’in evi, parçalanmış bir aile eğitim seviyesi, ekonomik seviyesi düşük, o evler öncelikli olacak şekilde süreci yöneteceğiz.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.