Absürt eş anlamı nedir

Absürt eş anlamı nedir
Absürt eş anlamı nedir, absürt nedir, absürt TDK anlamı nedir, absürt kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Absürt kelimesi hem gündelik yaşamda kullanılan hem de pek çok sanatsal alanda değerlendirilen bir kelimedir. Her ne kadar Türk Dil Kurumu üzerinden bir anlama sahip olsa dahi, gündelik yaşamda değişik yan anlamları üzerinden de ele alınabilmektedir. Genel açıdan ise TDK noktasında bu kelimenin anlamı, ‘saçma’ kelimesi üzerinden ele alınmakta ve tarif edilmektedir.

Fransızca kökenli olan Absürt kelimesi, ‘saçma’ olarak Türkiye'de bilinmektedir. Ancak aynı zamanda gündelik yaşamda cümle içerisinde herhangi bir durumun abartılması üzerinden de yan anlam olarak kullanılır. Ancak Aslında gerçek anlamı yaşanan bir olgu, durum ya da olay karşısında durumun saçmalığını anlatmak için değerlendirilir.

Absürt kelimesinin eş anlamı nedir

Absürt kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: saçma, anlamsız

Absürt TDK anlamı nedir

sıfat, Fransızca absurde
Saçma.

Absürt kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • "Şam'daki caminin Ayasofya ile boy ölçüşebileceğini düşünmek bile absürt olur." - Aydın Boysan
  • Bu söylediklerin gerçekten çok absürt!
  • Senin fikirlerinin bu kadar absürt olduğunu bilmiyordum.
  • Geçen ki olay çok absürttü birşey anlamdım.

Etiketler :
6
5
2
2
2
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.