7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Meb Yayınları

7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 13 Cevapları Meb Yayınları
7. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 13 Hazırlık Çalışmaları Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışmaları

1- Güvenebileceğiniz insanlarda hangi özelliklerin bulunmasına dikkat edersiniz?

Güvenebileceğimiz insanlarda dürüstlük, sadakat, empati ve sorumluluk sahibi olma gibi özelliklerin bulunmasına dikkat ederiz. Ayrıca, sözünde duran, iyi niyetli ve saygılı kişiler de güvenilir olarak kabul edilir.

2- Hayatınızda aldığınız en önemli sorumluluk nedir? Bu sorumluluğu yerine getirirken neler hissettiniz?

Hayatımda aldığım en önemli sorumluluk okulda bir proje liderliği yapmaktı. Bu sorumluluğu yerine getirirken hem heyecan hem de biraz endişe hissettim. Ekip çalışması ve zaman yönetimi konularında kendimi geliştirirken, başarıya ulaştığımızda büyük bir gurur ve mutluluk yaşadım.

3- Peygamberimizin (s.a.v.) İslam’dan önceki kişisel özellikleri ile ilgili neler biliyorsunuz?

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), İslam’dan önce de dürüstlüğü ve güvenilirliği ile tanınan bir kişiydi. Mekkeliler ona "El-Emin" yani güvenilir lakabını vermişlerdi. Adaletli, merhametli ve alçakgönüllü olmasıyla toplumda saygın bir yere sahipti.

4- Peygamberimizin (s.a.v.) çocukluk ve gençlik yılları ile ilgili bildikleriniz nelerdir?

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.), çocukluk ve gençlik yıllarını yetim olarak geçirmiştir. Ailesi tarafından sevgi ve özenle yetiştirilmiştir. Genç yaşlarda ticaretle uğraşmış ve dürüstlüğü ile ticaret dünyasında kendine bir yer edinmiştir. Çocukluktan itibaren güvenilir ve ahlaklı bir insan olarak tanınmıştır.

5- İnsanların yaşadıkları yerleri terk edip başka bölgelere göç etme sebepleri neler olabilir?

İnsanlar, savaş, doğal afetler, ekonomik sıkıntılar, daha iyi yaşam koşulları arayışı veya eğitim ve iş imkanları gibi çeşitli sebeplerle yaşadıkları yerleri terk edip başka bölgelere göç edebilirler. Ayrıca, güvenlik arayışı ve politik baskılardan kaçma da göç etme sebepleri arasında sayılabilir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.