2020 LGS başvuruları ne zaman

2020 LGS başvuruları ne zaman
LGS başvuruları için MEB’den gelecek resmi açıklamayı bekleyen öğrenciler başvuru süreci için geri sayıma başladı. Liselere Geçiş Sınavı kapsamında gerçekleştirilecek sınavda öğrenciler sorumlu oldukları alanlar üzerinden sınava katılacak.

Peki, LGS 2020 ne zaman yapılacak ve başvurular ne zaman başlayacak?

LGS 2020 başvuru süreci ile ilgili önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilgilendirme yapılacak. Başvuruların tamamlanmasının ardındansa sınav için geri sayım başlayacak. İşte 2020 Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

2020 LGS SINAVI HANGİ TARİHTE?

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihini duyurdu. İki oturumda yapılacak olan LGS'de soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 7 Haziran 2020'de yapılacak. İşte, LGS başvursu hakkında merak edilenler...

LGS başvuru tarihi hakkında henüz bir bilgi vermeyen Milli Eğitim Bakanlığı'nın, geçtiğimiz yılki uygulama takvimi göz önünde bulundurulduğunda, LGS başvurularını 9 Nisan tarihinde alması bekleniyor.

LGS SINAVI NASIL OLACAK?

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin iki oturum olarak düzenlenen sınavda soru sayısı, ders dağılımları ve sınav süresinde değişiklik yapılmadı.

Sınavda, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınacak. Aynı gün yapılacak ve iki bölüm halinde uygulanacak sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Birinci bölüm, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika, ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.